用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黃大仙區幼稚園邊間好?
go

黃大仙區幼稚園邊間好? [複製鏈接]

聖公會慈光堂柯佩璋幼稚園VS嗇色園主辦可德幼稚園VS樂善堂顧李覺鮮幼稚園VS香港小童群益會樂緻幼稚園(黃大仙)邊間好?有沒有人讀過這些幼稚園,請比D意見!
   0    0    0    0

回覆:angellau09 的帖子

我住黃大仙,在以上四間幼稚園中,我只報了樂緻,今個星期六去面試了。

至於為何不選其他,因為慈雲山嫌遠,我們是基督教徒,故不選嗇色園,另外我鄰居個女是讀顧李覺鮮,我覺得她唔乖,會說粗口,自己成日周街去,在家經常大吵大叫,當然我覺得與她父母教導有關,雖然聽說這間學校幾好,但這足以令我不想自己小朋友讀埋同一間

hello, 我個仔係11月出世,好慶幸當時有嗇色園主辦可德幼稚園收左佢,都無IN.其它,响呢間完成左預備班.
自己覺得老師超有愛心,個仔返到黎成日都提住D老師; 而學校亦有好多親子活動,比我從唔同渠道了解多D,我覺得若想近近地的話呢間好好呀!! 希望可以幫到你!

鑽石山靈糧

easybring  有沒有校車到黃大仙?  發表於 13-9-11 14:07
easybring  沒有PN班的.  發表於 13-9-11 14:05

crify 發表於 13-9-9 08:57
我住黃大仙,在以上四間幼稚園中,我只報了樂緻,今個星期六去面試了。

至於為何不選其他,因為慈雲山嫌遠 ...

請問星期六樂緻的interview,係in pn定係in k1架???

回覆:abccynthia 的帖子

pn

回覆:abccynthia 的帖子

K1呀

pisontam,想問一問你是否2012讀預備班呀!全日or半日班呀!邊位老師做班主任呀!

這間學校是否沒有外出表演的活動呀!

回復 angellau09 的帖子

hi, 係呀,係2012年度PM CLASS, MS. SO做班主任,佢教得好好呀~~

在校內有出去表演,但就無出外面, TKS~

回覆:angellau09 的帖子

我覺得基督教樂富幼稚園都好,我仔仔返左一個月,自己拿本書出來同我地讀,放假又喊住要返學,咁一間學校可以令小朋友咁喜歡,一定唔係太差

我仔個間 "循道衛理聯合教會主恩堂" 都ok 架, 老師有愛心, 而且有興趣班比家長玩添

回覆:黃大仙區幼稚園邊間好

我實地參觀過咁多間幼稚園,其實都差不多,好大部份家長都會講鄉下話,有些無疑係比較無禮貌,超大聲講話,會推開他人小孩覇位給兒子,,但兒子可能都不想座,但仍有一些是樣子平和,温文有禮的。而樂善堂上堂情況看過,沒有推撞情況,一個老師帶着衆多學生都好似挺有規矩,不過可德給我壞了印象,原因可能老師對得某些家長多,容易心情煩躁,,,不過為了我心情着想,我都放棄了這幾間面試機會,如黃大仙則推介聖母,德望,樂緻,女青,,,

‹ 上一主題|下一主題