用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 保良局王賜豪(田心谷)是不是加班?
go

保良局王賜豪(田心谷)是不是加班? [複製鏈接]

http://goo.gl/eiJqVN
14年自行分配學額有63個
   1    0    0    0
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

13-14 已經係 5 班

http://goo.gl/lVy4S

原來如此, 因為我在上面網址看到13/14自行分配是50個位
Learning to Read, Reading to Learn.

回復 MASAYA 的帖子

大家唔好睇漏眼, 這間都係好野, 我娘家隔壁, 2兄妹係果度讀小學, 大仔現在係醫生, 細女也在中大完成碩士, 所以佢亞媽成日向人推薦尼間學校
只係路過, 答訕, 鐘意就睇吓, 參考吓啦!!

學額增加, 如果band1率沒大變, 即是band1生增加, 可不可以這樣理解?

回覆:保良局王賜豪(田心谷)是不是加班?

佢係朱小下午 + 田心谷合併,88,91網三間保良局,呢間程度較淺, 英中派位 3x %左右

醒目開學勳章 貢獻勳章

出生率上升,有課室剩嘅學校就自然要加班... 張煌偉呢幾年都加緊,由1班加到4班
恐龍家

大圍"恩平"都加咗班

我想加班性質不同,張煌偉和恩平一直收生額都是100位,不過近年多了家長認同,所以持續加班

回覆:保良局王賜豪(田心谷)是不是加班?

先唔好講質素,一間學校縮班係因為少左人報,但學校加班唔代表佢多左人報,只係校網適齡兒童多左,名牌小學加無可加,理論上人數多左,派英中比率不變,派唔到英中人數會多左,但派到英中人數亦到會多左

mch411 發表於 13-9-5 18:55
先唔好講質素,一間學校縮班係因為少左人報,但學校加班唔代表佢多左人報,只係校網適齡兒童多左,名牌小學 ...
你說的是,這兩間也只有張煌偉在自行階段多了人報
‹ 上一主題|下一主題