用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Exeat 住B&B UK
go

Exeat 住B&B UK

請問你地子女有無住過, 安全嗎?
小女話想coming exeat 試吓喎, 因去guardian來回要6hrs.

引用:請問你地子女有無住過,+安全嗎?小女話想com

原帖由 bp123 於 13-08-29 發表
小女話想coming exeat 試吓喎, 因去guardian來回要6hrs. ...
咪要用好多錢?host family 包埋食,去住B+B日日出去食!而且一個女仔住咁耐有D危險喎!

Ding

bp123 發表於 13-8-29 15:50
小女話想coming exeat 試吓喎, 因去guardian來回要6hrs. ...
你的guardian是否太遠?另學校及B&B對學生入住B&B可能有年齡要求,例如17歲以上,你要check清楚。

來回要6小時好誇喎!! 仲耐過倫敦來回巴黎!!

找些有小孩子的家庭有沒有房租. 會感覺安全一點.

回復 talknwrite 的帖子

其實個GUARDIAN 係小女之前本地同學個媽咪.

FORM5 前學校近LONDON, 現在FORM 6 轉左學校近MANCHESTER,
但小女仍然搵佢做番GUARDIAN, 所以比較遠.

因為EXEAT 得兩日, 所以小女覺得好費時間, 想搵B&B解決,
當然HALF TERM時一定會去GUARDIAN 那裡的.

shmilu_kio  佢有冇比較熟識嘅老師呀?可以問下住老師家,照計返錢比佢,有d老師會歡迎ga  發表於 13-9-3 23:21

引用:回復+talknwrite+的帖子 其實個GUARDIAN+

原帖由 bp123 於 13-08-29 發表
回復 talknwrite 的帖子

其實個GUARDIAN 係小女之前本地同學個媽咪.
如果F6都應該無問題,學校附近亦係自己熟悉嘅地方。

Ding

b&b 有一些會話過了11點之後不可以留係房間 (我試過,11點之後連熱水都無)
如果真系要住,住hotel 比較好,起碼有事有reception。 b&B 通常煮完個早餐之後就不理你,無電,無水到時候仲煩
同千萬不要給學校知道,因為他們會話不可以(安全問題)