用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山及九龍灣有哪些好的幼稚園?
go

馬鞍山及九龍灣有哪些好的幼稚園? [複製鏈接]

家住西貢,請問馬鞍山及九龍灣有哪些選擇? 課程不想太淺
   0    0    0    0

引用:家住西貢,請問馬鞍山及九龍灣有哪些選擇?+

原帖由 superwife 於 13-08-21 發表
家住西貢,請問馬鞍山及九龍灣有哪些選擇? 課程不想太淺
馬鞍山富寶有一間,英文拼音為主,有愛心,k2開始默書,活動教學,好多外出活動,不過冇學劵。西貢都有小朋友去讀緊。

醒目開學勳章 貢獻勳章

如果想課程唔太淺,會讀傳統學校,馬鞍山可以報康傑,幾年前我親自比較過康傑同劍鳴N班用書,康傑用外國英文教材,唔會比劍鳴淺!
但康傑英文NET時間應得每日一節,想英文好d,可以考慮埋think
但康傑個校舍好過Think好多!有個大天台可以種嘢!
恐龍家

小曳人 發表於 13-8-22 11:10
如果想課程唔太淺,會讀傳統學校,馬鞍山可以報康傑,幾年前我親自比較過康傑同劍鳴N班用書,康傑用外國英 ...
may i ask if think greenfield and 康傑,which one is better if target at traditional pri sch.

小曳人  康傑  發表於 13-8-22 11:25
‹ 上一主題|下一主題