用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

考試

回覆:Nique 的帖子

請問

1. 除2測2考, 平時有測驗嗎?
2. 中英文默書是每個星期都有嗎?
3. 請問考試有名次嗎? 如冇, 問老師會講嗎?

1. No
2. Yes
3. 班名次頭十名會寫在成績表,十一名後好以不寫的

回覆:考試

1.我仔係初小,我覺得老師嚴得嚟幾有愛心

2.都算係分組活動教學,但小朋友坐位都是一行一行的,不是分組坐成方型

3.有外籍老師講故事和做小project

4. 下午堂有主科

我唔覺得老師好hea wor, 反而嚴就真

回覆:viva 的帖子

我寧願老師嚴厲d

回覆:viva 的帖子

Thank you

引用:1.我仔係初小,我覺得老師嚴得嚟幾有愛心

原帖由 viva 於 13-08-20 發表
1.我仔係初小,我覺得老師嚴得嚟幾有愛心

2.都算係分組活動教學,但小朋友坐位都是一行一行的,不是分組坐 ...
Viva, thx for ur sharing!
咁知你小朋友讀幾年班? 近況如何?
我囡囡好幸運,在自行入了基恩, 但因我對基恩認識唔深, 仍在猶疑我囡是否適合呢間小學!請問你可否多作介紹關於課程深淺,老師要求, 初小活動教學即点上堂?
thx

回覆 Nique 的帖子

基恩小學將會於1月10日舉行簡介會,請看校網吧:

http://www.skhkyps.edu.hk/gallery/randimg/20140110/20140110.html