用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聖家vs黃笏南
go

聖家vs黃笏南

你會揀邊間?

恭喜你,終於叩到門,你女女吾係喜歡男女校嗎?

家在九龍城,聖家較近,而且是聖小上,老公話留番係聖家
黃笏南我吾熟識,但囡兒還要試,所以有去in

黃笏南有無bridging course?summer time有無?

聖家係米仲係band 1?

引用:家在九龍城,聖家較近,而且是聖小上,老公

原帖由 wanmui 於 13-07-15 發表
家在九龍城,聖家較近,而且是聖小上,老公話留番係聖家
黃笏南我吾熟識,但囡兒還要試,所以有去in ...
聖家

回復 elbar 的帖子

可否說詳細一點?謝謝!

引用:回復+elbar+的帖子 可否說詳細一點?謝謝

原帖由 wanmui 於 13-07-15 發表

可否說詳細一點?謝謝!
九龍城 確實 近過 大圍 好多

回覆:wanmui 的帖子

問女兒啦。二間學術水平差不多,黃會讀得開心啲,有男仔嗎。讀十二年女真的很悶。

謝謝!這也是當初我們揀聖家的原因!只是囡兒不太喜歡回聖家。
但老公覺得留在聖家好d,又近d,又係女校
所以想比較清楚d

我女校畢業,中學係我最唔開心的階段,女仔小氣,是非多,愛比較,爭寵,爭表現,有得揀我唔會比我個女讀女校!個人感受,不喜勿插
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

醒目開學勳章

引用:我女校畢業,中學係我最唔開心的階段,女仔

原帖由 gracelam 於 13-07-15 發表
我女校畢業,中學係我最唔開心的階段,女仔小氣,是非多,愛比較,爭寵,爭表現,有得揀我唔會比我個女讀女 ...
同意

回復 babych 的帖子

這麼嚴重?!願聞其詳

兩間學術若差吾多,我會留番聖家,近d,多d時間温習同休息

gracelam 發表於 13-7-15 21:09
我女校畢業,中學係我最唔開心的階段,女仔小氣,是非多,愛比較,爭寵,爭表現,有得揀我唔會比我個女讀女校! ...
每人的感受和遭遇不同,女兒在女校讀得很開心,未見以上的情況,以上的情況可能會出現在個別的人身上,但未必是一個普及的情況。

回復 wanmui 的帖子

如果阿女不喜歡聖家,勉強她,怕她不願,讀得不開心

回復 虫虫主人 的帖子

佢聽爸爸話,肯留番聖家,但又怕佢吾開心,去黃又覺得遠d

回復 LML 的帖子

囡兒很單純,問佢點解喜歡黃笏南,原來喜歡套校服And佢話聖家校長好似好惡,黃的較nice喎,俾佢激親

回復 wanmui 的帖子

如果佢不太抗拒,就揀近D

回覆:wanmui 的帖子

老實講,聖家有啲地獄訓練,到考試都重有功課。

九龍城搭去大圍只是幾個巴士站,您可以數下。