用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有小朋友入讀 的媽咪入來傾下好嗎?
樓主: Christy_Pau
go

有小朋友入讀 的媽咪入來傾下好嗎? [複製鏈接]

Re: 有小朋友入讀 <康傑幼稚園> 的媽咪入來傾下好嗎?

CJBaby
頭兩日隻眼下面都好瘀架, 搽左去瘀藥所以散得好囉.
彰彰連環跌咁勁? 你有無好好訓示佢以后要小心呀, 不過又有那個小朋友不頑皮喎, 呵呵.

呢個星期五係生日會, 詠芝就向呢日last day喇, 你地生日會幫小朋友扮咩模仿人物呀?

昨天逛街見到芭蕾舞裙好cute呀, 買左件俾詠芝星期五著返學, 佢貪靚又鍾意唱歌跳舞, o岩晒佢啦, 哈哈.
我的曳豬囡囡10月12日浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 7.6kg-Mar 05; 8.2kg-May 05; 9.0kg-Jul 05; 9.8kg-Sep 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07

ck1656,

吓!星期五 last day 嗱 :cry:

生日會柏彰應該係扮 bob 地盆佬 : 穎芝著芭蕾舞衫呀! 記得用絲帶 set 頭啊! 女仔有得扮靚真好, 等我果日又帶部機去.....   
阿仔221阿女1216

同學仔們

mybabyface 妹妹安安都有份啊! 請幫忙投票啦!    每天可投一票呀 :wink:

[size=medium]安安 ( 1 year 6 months)

柏彰上  
阿仔221阿女1216

每人一日一票
我投左俾安安喇    
CJBaby 寫道:
同學仔們

mybabyface 妹妹安安都有份啊! 請幫忙投票啦!    每天可投一票呀 :wink:

[size=medium]安安 ( 1 year 6 months)

柏彰上  
我的曳豬囡囡10月12日浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 7.6kg-Mar 05; 8.2kg-May 05; 9.0kg-Jul 05; 9.8kg-Sep 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07

投咗安安一票啦,

詠芝點解咁快last day呀  

CJBaby 寫道:
同學仔們

柏彰上  

saucha,
你係咪YOYO媽呀? 詠芝呢個星期話請過YOYO食糖喎, 嘻嘻.

係呀, FRIDAY係詠芝LAST DAY, 因為我月頭己經交左退學信喇嘛.    

ck1656,

我代saucha答啦~ 她是芷晴媽啊!
頭先放學見姐姐同詠芝响學校門口影相啊!
will try my best 明天........... :wink:

芷晴媽,

sorry 啊! 頭先訓過龍遲哂去接柏彰
阿仔221阿女1216

芷晴媽,
   攪錯左添    

CJBaby,
原來你遲晒去接彰彰, 怪不得見到佢地啦, 我叫工人遲d去接無咁多人向學校影相留念嘛.  工人姐姐同詠芝影相時呢部相機好多時都會手震架, 我地睇緊邊部新機好可以防手震, 又有無限秒錄video.

多謝晒你呀, 記住有時間msn傾下喎, 嘻嘻.

ck1656,柏樟媽
你地就好啦,今日同到佢地影相,今早我要返工,無得影,本來雪琳媽話幫我同芷澄影,但我個工人話芷澄唔知見到邊個同學仔就一支箭咁走咗返屋企,無影到相:cry:

今天是不是有很多同學仔last day呀   
好似近一個月少了很多同學

芷澄媽

CJBaby,
今日係last day, 不過工人姐姐影相好唔掂呀, 超手震呀. 早上又好遲先到喎, 可能影唔到早會的movie喇. (佢花好多時間幫詠芝梳頭呀今日)

相中詠芝認出有柏彰啦, 卓琳, 凱晴, 同埋芝韻.

喂喂, 有時間上msn send file俾我呀   

芷澄媽,

芷澄一見"來唱k"就跟左佢走,
我地叫佢影相都唔理

不過早會操的短片就有佢, 佢仲跳得好用力添
星期一比你 or 一陣睇 youtube

DEAR ALL,

去呢度傾啦

青衣康傑幼稚園(新舊生)入黎傾下啦!
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1052105&extra=page%3D12

[ 本文章最後由 CJBaby 於 07-7-7 18:55 編輯 ]
阿仔221阿女1216

咁多位媽咪, 你哋好呀.

我個女0706出世, 想幫佢報n1, 所以想同大家做啲資料搜集, 唔該大家幫幫忙...thanks.

請問,
1) 小朋友返學開唔開心?
2) 有無覺得小朋友英語能力好啲(有外籍老師)?
3) 除了學費外, 是否還有很多雜費(我聽人講)?
4) 多功課嗎?
5) 多活動需要家長一同參與嗎(因我要返工, 唔可能成日請假)?

麻煩大家幫幫忙, 解答一吓, 初為人母, 咩都唔識, 請指教指教....
‹ 上一主題|下一主題