用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 <急> Greenfield浪澄灣 OR 明恵太子好?
go

<急> Greenfield浪澄灣 OR 明恵太子好? [複製鏈接]

阿仔係細B, 之前得GREENFIELD收, 岩岩收到明惠OFFICE, 今個星期5要比留位費加書簿費3千幾.   
CHOSE GREENFIELD定明惠太子好呢?  
   0    0    0    0

一間要搭校車, 一間唔駛, 要唔要搭車重要D定係間學校重要D呢?  講緊PN班. 請比意見~~  THX~

回覆:<急> Greenfield浪澄灣 OR 明恵太子好?

個人覺得返pn班,主要目的係俾小朋友過吓群體生活,同其他小朋友玩吓。如果你打算K1會再考其他幼稚園,我建議你揀近屋企嗰間pn,因為兩歲人仔都仲係好細。但如果你打算直升番原校K1,就要比較一下兩間幼稚園K1的課程,再決定選邊間pn。

回覆: Greenfield浪澄灣 OR 明恵太子好

我都同樣有E個選擇要做,除左地點外,大家可以分享下意見嗎??

回覆:<急> Greenfield浪澄灣 OR 明恵太子好?

我B女讀緊Greenfield而佢有幾個朋友仔讀明慧,綜合意見係Greenfield語境比較好同,而學校環境同設備都較優勝!

我地都剛收到明慧am offer, 本竹身greenfield pm offer, 我地住喺呢兩間學校中間,都諗緊點好

回覆:smalltungtung 的帖子

多謝分享,很有用

但中文程度會唔會明慧高少少?

如來年九月PN,請問幾時買校服和交什費?

問一問兩間學費以外嘅書簿費同雜費,考慮呀

‹ 上一主題|下一主題