用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 最痛苦的是--->等待! 大抽獎快d來!
go

最痛苦的是--->等待! 大抽獎快d來! [複製鏈接]

大抽獎由1月等到6月, 現在又無offer, 又無咩可以再做, 等待感覺好痛苦, 好想快d面對現實結果!
   0    0    0    0

引用:大抽獎由1月等到6月,+現在又無offer,+又無

原帖由 joannechow1031 於 13-04-25 發表
大抽獎由1月等到6月, 現在又無offer, 又無咩可以再做, 等待感覺好痛苦, 好想快d面對現實結果!  ...
等的確係最惱人的!但唔好成日記掛住,plan 下同小朋友放假去边到玩,平常心過日子,咁會好好多!仲有唔好蒲小一選校

hecabb  死喇~~我日蒲夜蒲...就嚟有痴網症...  發表於 13-4-26 10:20
vego    發表於 13-4-25 14:32
LOVELY-BABE    發表於 13-4-25 13:48
kinyee125    發表於 13-4-25 12:00

回覆:joannechow1031 的帖子

快架啦! Good luck.

我都係, 每次諗起, 心情都會好緊張

不如買定書包文具啲上學用品分吓心, 你而家掛心都無用, 開開心心的等, 可能有好消息.  上天一定為你安排哂.  笑吓唔好咁煩惱.  唔係幸運女神見到你都會調頭走.  開心吓啦!  

引用:大抽獎由1月等到6月,+現在又無offer,+又無

原帖由 joannechow1031 於 13-04-25 發表
大抽獎由1月等到6月, 現在又無offer, 又無咩可以再做, 等待感覺好痛苦, 好想快d面對現實結果!  ...
我去年心情跟你一樣。。到了放榜日,派第七。。仲痛苦。。等叩門result....超級痛苦

cuccw  我去年就是這樣痛苦過  發表於 13-4-26 10:31

我都係, 我個仔都係派第七!唔係人人咁好彩的!一年過後,我反而覺得我的仔仔比別人多了一個叩門的經驗!
而家佢雖然唔係讀名小,但佢都保持到全級五名內!而我同佢都沒有因為要溫書而唔開心,所以我都接受了呢個命運的安排!

Jane1983    發表於 13-4-26 14:58

回覆:最痛苦的是--->等待! 大抽獎快d來!

可否分享第 壹同二點派到7志願你地可否分享?可

快啦!快到了,越來越緊張,擔心

想請問叩門考中英數常,會有老師先解題目嗎?一班人在班房考或是一個人考的?

回復 joannechow1031 的帖子

Good luck...This reminds me my feeling three years ago...I understand how you feel

當日派彩排隊時,心跳指數砰砰砰。看到前面幾個不是第一志願,那一刻盡在不言中。輪到您時血脈沸騰,結果永遠是悲喜交集。積累5個月心結又再延續或可鬆一口氣!

其實唔應該禁諗:“最痛苦的是--->等待! 大抽獎快d來!”。。。只要一早就當唔會中。 當買Mark6(唔中好大機). 只要有孩子的,人人有份,永不落空。去升中那邊看,就知更痛苦。還有一些有Adhd、讀寫障礙的,不是更苦嗎?比上不足,比下有餘,知足常樂。

dannyyau302 發表於 13-4-28 01:17
當日派彩排隊時,心跳指數砰砰砰。看到前面幾個不是第一志願,那一刻盡在不言中。輪到您時血脈沸騰,結果永 ...

看到前面是第一志願,自己唔係,個心仲難過。仲實在記得c6在耳邊講:「嘩,前面果個派到xxx呀。」雖然係咁,積極面對。

引用:+本帖最後由+Yanamami+於+13-4-28+09:52+編

原帖由 Yanamami 於 13-04-28 發表

其實唔應該禁諗:“最痛苦的是--->等待! 大抽獎快d來!”。 ...
如果期期都以為自己中六合彩,結果又係失望時,又真係幾痛苦架!

Yanamami  You would expect onef to be so lucky?  發表於 13-4-28 12:21

引用:Quote:原帖由+joannechow1031+於+13-04-25+

原帖由 littletongtong 於 13-04-26 發表
我去年心情跟你一樣。。到了放榜日,派第七。。仲痛苦。。等叩門result....超級痛苦

...
想請教如果知完結果唔理想,係咪要即刻去心儀學校取表?有無先後之分?會唔會都有個時間交表呢?果想叩多過一間咁又會點呢?去叩門取表要帶啲咩呢?洗唔洗一定要拖住小朋友呢?唔好意思,'太多問題了,呢場仗好快到,希望你指教一下,多謝!

tobbywong 發表於 13-4-28 18:50
想請教如果知完結果唔理想,係咪要即刻去心儀學校取表?有無先後之分?會唔會都有個時間交表呢?果想叩多過 ...
其實看回舊年bk post一定有得著

大家都係經歷過,  我只係想表達, 好唔好都想快d知道結果, 其實唔好, 都唔係你小朋友唔好, 只係個no 唔好, 咁諗我會舒服些, 大家加油, 還有一個月, 好難挨!!

Yanamami  升中還要玩多次升級版~  發表於 13-4-29 11:07

就快到呀!我唔想咁快面對呀!好緊張!

到果日去的時候你會兩公婆去嗎?

‹ 上一主題|下一主題