用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想請問nursey同playgroup有乜分別
go

想請問nursey同playgroup有乜分別 [複製鏈接]

吾好意思
我將做第一任媽媽
無知一問

1    0    0    0

我都想知,我現在都心大心細比我個囡囡上N班定PG好?

回覆:想請問nursey同playgroup有乜分別

nursery 你嘅意思係咪 pre nursery (pn), 如果係就要兩歲至讀得,係冇家長陪同的,要自己返學。Playgroup 就有啲學校6個月開始已經有,要有大人一齊上。

我都係新手媽媽,BB2個月大,想問N班係咪要一早報定?

回覆:branch 的帖子

係呀,因為nursey好渴市,唔係好多幼稚園有,如果想報非牟利幼稚園基本一出世就要入紙排隊,到bb入讀前一年就會安排interview,如果私家果啲就要早一年或年半去問定囉!

回覆:想請問nursey同playgroup有乜分別

Playgroup 要一出世就報,nursery 就只係可以早一年報。如讀14-15年兩歲班就要响今年8-9月開始第一輪學校報名。

回覆:kittyland06 的帖子

乜playgroup吾係有好多架咩
要一出世就報咁爆架
我係新媽媽
可吾可以再講多d呀
謝謝

引用:乜playgroup吾係有好多架咩 要一出世就報咁

原帖由 honyeeki2004 於 13-03-18 發表
乜playgroup吾係有好多架咩
要一出世就報咁爆架
我係新媽媽
睇下咩 Playgroup, 通常都幾爆,你最好問下屋企附近啲學校幾時可以報。

‹ 上一主題|下一主題