用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 嘉諾撒聖心幼稚園的優缺點
樓主: kongman
go

嘉諾撒聖心幼稚園的優缺點 [複製鏈接]

不過我QUIT左之後先知道呢個班主任應該係新人, 可能佢想樹立D威嚴啦; 據我同其他班既媽咪傾開, 佢地D小朋友整體都讀得開心既~

我囡囡到收咗, 同埋我朋友囡囡都讀緊, 佢囡囡讀得好開心.

有人說聖幼的課程很淺,但升上聖心私小時卻要讀深一年的英文,這中間是如何銜接的呢?聖幼的英文老師是否外籍老師(NET)?

醒目開學勳章

kongman 發表於 13-7-15 05:48
有人說聖幼的課程很淺,但升上聖心私小時卻要讀深一年的英文,這中間是如何銜接的呢?聖幼的英文老師是否外 ...
The first year curriculum of English in Private section will consists of both P.1 and P2.  So, there are no need for any special preparation of transition as it just going to teach faster only.

kongman 發表於 13-7-15 05:48
有人說聖幼的課程很淺,但升上聖心私小時卻要讀深一年的英文,這中間是如何銜接的呢?聖幼的英文老師是否外 ...
幼稚園英文課本也是用深一年:K1 用K2書,K2用K3書,我想應該可以銜接吧。

想請問大家,聖心上小學係點架?幾成上私小及幾成上唔係私小?
係咪讀佢幼稚園對叩門小學有幫助架?

引用:不過我QUIT左之後先知道呢個班主任應該係新

原帖由 venetamama 於 13-05-12 發表
不過我QUIT左之後先知道呢個班主任應該係新人, 可能佢想樹立D威嚴啦; 據我同其他班既媽咪傾開, 佢地D小朋友 ...
其實在報考幼稚園或小學時有很多人不擇手段抹黑心儀學校以求學減少競爭對手。正常人如果已經放棄一間學校或子女已離開那間學校又怎會再入特意入那間學校的討論區呢?

回覆:venetamama 的帖子

1和2是3,2和1是3... 其實會唔會係果位教師跟書教?因為我見我仔(讀另一幼稚園k2)本數學書係咁樣寫的

‹ 上一主題|下一主題