用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行揀了高攀了的中學,媽媽心情好痛苦 。。。 ...
樓主: kiukiupig
go

自行揀了高攀了的中學,媽媽心情好痛苦 。。。 [複製鏈接]

我個仔都係邊緣人,我都揀了一間B1b一間B1c,
自行要進取啲,唔想後悔,得當然開心,唔得當一次經驗。

回覆:gagamama20 的帖子

我都係!

兩間都係我仔心儀,我仔話由b1頭至中跌至邊緣,第二次成績比第一次呈分還要好,但都係跌十幾名,佢已經好唔開心,何況佢話第三次一定跑上回b1中位置,叫我比信心佢,所以我決定睇高一線,無謂後悔!

愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!

回復 mrs.so 的帖子

像你仔仔自己緊張會努力當然, 好似自己那個,從來讀書唔在意,硬要你好似顛婆咁不停嘈才肯做,讀書似要為了向你交代才做少少,有時都想即使比你入到BAND 1, 亦未必有心去追好成績, 今次有幸考好些只因我應承買部智能手機給他所以才落力點兒,其實自己都明白唔應該用這方法, 但又苦無對策, 有時真感到無奈

回覆:LailaiChan 的帖子

我都有你既情況,我有我癲,佢有佢做!

我仔係第二次呈分跌至邊緣老師勸告部署有變先知面對危機!

我又唔想下下嘈,放工返到屋企已經累,我唯有同亞仔打心理戰,比佢知大難臨頭,四月中就最後呈分試,希望佢真係有危機感!

大家加油,要鬥智鬥力!

愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!
‹ 上一主題|下一主題