用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 穗禾孫方中 vs Joyful
go

穗禾孫方中 vs Joyful [複製鏈接]

穗禾孫方中 vs Joyful, 點揀好?

0    0    0    0

回覆:mc_pigpig 的帖子

你想小朋友英普環境還是主力廣東話?

回覆:穗禾孫方中 vs Joyful

孫方中我今個星期六先見呀。咁快有result啦咩。兩間好唔同。一間平學費可以有更多資金學野。不過要你有時間陪 。一間學校可能已經可以學好英普。所以學費貴。包埋

我諗要睇你想你嘅小朋友跟住想讀乜嘢類型幼稚園同小學。如果你諗住俾佢之後讀返啲比較local啲嘅學校,就無必要俾咁多錢讀Joyful. 如果你有諗住會俾小朋友之後報讀九龍區嘅學校,我諗JoyfuI會適合啲。我個囝囝都係11年細仔,雖然我住响孫方中附近,我都無報到,而Joyful亦收咗我個囝囝,不過我哋都無take到Joyful嘅offer. 因為我哋最後選咗英藝。

sysy474  我都係11年細女, will take 英藝 too  !  發表於 13-3-15 00:25

jechoi,你選左邊間英藝呀?我都係11年細女,沙田Joyful同九龍塘英藝收左,未決定到去邊間。

可否分享下你個選擇原因? Thank you!

回復 bellalla 的帖子

Bellalla, 我囝囝將會10月份入讀沙田英藝,因為唔想囝囝兩歲人仔就要去咁遠返學。英藝出名pushy, 小朋友响頭個幾年學習能力好强,由於囝囝係細仔,如果讀—間pushy啲嘅學校,到今年年尾出年年頭考出面嘅K1或者過幾年考P1,到時同同齡幾嘅大仔大女唔會有太大差别。
‹ 上一主題|下一主題