用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小朋友是不是一齊補習會好啲架
go

小朋友是不是一齊補習會好啲架 [複製鏈接]

小朋友是不是一齊補習會好啲架。
小學二年級和小學四年級的學生好唔好一起補習吖。
還是說一個找一個補習老師好阿。
   0    0    0    0

就兩個學生?還是好多個學生但只是兩個年級。兩個學生是否brothers sisters?

一齊補的好處系分擔費用,平 d。教一個時,另一個自己做。
但好視乎小朋友系咪心散,容易分心。如果一齊補果個好拽,會容易拽埋一份。

單對單就無甘多其他因素要考慮,老師質素ok就得

我個女上英文, 一個老師兩個學生, 我覺得成效好過自己補, 因為有多D交流, 我見佢依家係補習社上得好開心, 又有進步。一個人上, 有時好單向好悶

我都幫兩個朋友找過,都是一個大啲一個細少少的小朋友一齊補習,都好ok。主要是要個老師教得到,同小朋友都好合作。其實果次是的老師,我是找agent幫手找的,同佢說清楚啲要求,好快就找到。邊間就不說了,佢個網有本書仔公仔。有興趣自己去看吓。

真的要視乎小朋友,囡囡就不可以,因為容易分心

不同程度, 不要一齊補!!

引用:真的要視乎小朋友,囡囡就不可以,因為容易分

原帖由 MariaTsui 於 12-12-28 發表
真的要視乎小朋友,囡囡就不可以,因為容易分心
我個都係.

‹ 上一主題|下一主題