用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 女女4歲,請問有咩COURSE 0岩佢
go

女女4歲,請問有咩COURSE 0岩佢

大家好, 女女4歲, 見出面有D咩STARTER, TRINITY既COURSE, 請問有咩係0岩佢呢個AGE既呢. THANKS

敲擊樂,爵士鼓樂(親子),and those general ones like ballet, jazz, singing class......

舞蹈課程:
http://www.ccdcdc.com.hk/courses ... son=next&next=1
城市當代舞蹈團係接受香港政府資助既三大舞團之一。這三大舞團都有設兒童舞班,其中CCDC較少掠水(港芭最貴,香港舞蹈團就響演出前狂加堂,但要俾足錢)。響CCDC上課到六歲,可考其6-12歲既獎學金班,上九個月好似$500左右(唔太記得),包演出服裝(每年最少一年演出),好抵玩。滿13歲後考其for中學生既"彩色青春",更完全免費。

http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/events/120343818034568/
我囡學咗好多年,老師係CCDC出黎既。佢約1-2年會搞大型演出,由大人同小朋友合演音樂劇,另1年都有好多次演出機會,如渣打藝趣嘉年華,文化中心免費演出,或獲邀到非牟利團體節目演出等(演出前都勁加堂,但好少收錢),另每年都會參加全港舞蹈公開比賽。不過老師算嚴,對大既要求比較高,對細既會溫柔好多,不過如見小朋友冇心跳,會直接叫佢唔好繼續學落去……

畫畫,跳舞,體操

我大囡3歲4個月,依家返緊LEADERHIP同IQ既課程。

sandywyy 發表於 12-12-17 22:02
敲擊樂,爵士鼓樂(親子),and those general ones like ballet, jazz, singing class......

請問係邊度學? 可否PM 資料俾我? thanks....

回復 MissChanCC 的帖子

Cantonese,putonghua or english?

回復 MissChanCC 的帖子

Can you PM me the detail of the course, thanks!

引用:敲擊樂,爵士鼓樂(親子),and+those+gene

原帖由 sandywyy 於 12-12-17 發表
Can u PM me where u attend the course?

朗誦, 畫畫, 跳舞
同埋我覺得得閑代囡囡去做下運動係好好架=)
如果4歲咁細個就開始學樂器會唔會對囡囡太harsh呀?

芭蕾舞, 游泳