用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 回顧番.......小朋友參予多興趣班對面試有冇幫助? ...
樓主: Babemama
go

回顧番.......小朋友參予多興趣班對面試有冇幫助? [複製鏈接]

sammilcm 發表於 12-12-17 15:07
回復 virgokaren 的帖子

唔怕啦. 比佢TRY下囉.  同埋珠心算有要背埋成數表, 都OK, 我個女已經背晒了.
因為我地學enopi math的 center 的老師麻麻地,所以試下轉方法。返左一堂佢話好好玩,既然佢覺得好玩,就玩下先!
我都驚佢混淆,但又有朋友話有用喎!

sammilcm  其實計數係有用嫁, 不過D人話去到小學, 老師真正教佢地數時就會有問題, 因為混淆喎.  發表於 12-12-18 11:56
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

CatEgg 發表於 12-12-13 17:50
回復 Jane1983 的帖子

幼稚園同playgroup都係比小朋友同同齡小朋友玩,升幼稚園cut playgroup唔算目標為本 ...

我以為你指開學後添

Jane1983  吾係,即cut!  發表於 12-12-18 12:15

回復 virgokaren 的帖子

請問你喺邊個centre度學啊我都諗住報eponi math & eng喎

真心説話,對其他方面有無幫助我唔方便比意見,但對面試一定有幫助,最少見到唔同的陌生人肯放胆説話已是最大得着。

回覆:回顧番.......小朋友參予多興趣班對面試有冇幫助?

If 參加興趣班只為考小一!我覺得浪費金錢多囉!除非你只讀Oral 和普通話啦!起碼真係對考小一有幫助同時,對小朋友也有得益!

‹ 上一主題|下一主題