用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 York 畢業生家長,如時光倒流,你哋嘅決定或做法會改變 ...
樓主: manman4427
go

York 畢業生家長,如時光倒流,你哋嘅決定或做法會改變嗎   [複製鏈接]

又没有讀過,憑什麼說不值,說三道四...

引用:睇自己小朋友能力,我朋友個仔讀STAFFORD,

原帖由 tgrm 於 12-12-11 發表
睇自己小朋友能力,我朋友個仔讀STAFFORD,報咗超個10間小學,全軍覆沒
喇!又喺朋友個仔,都話呢度問「真正用家意見」。

相反我識很多小朋友有心儀offer 及多間一缐學校2nd in 只是未知結果。York 和stafford課程一樣也是一間好嘅學校。要留意嘅是呢兩間學校加埋有四五間校舍,樹大也有枯枝。間間學校都有。

樓主有另一點意見給你,我二年前同您一樣週圍問人意見。其實你可上FB加入York group. 果邊真正用家多,而且大家都樂意答復。我認識很多非常有心及熱心解答的家長,大家互相分享心得。相反呢度偶然有d 人沒有有意義或建設的批評,完全唔明。

如果你再問他又是同事 親戚xx. 你再問原因詳情欠奉,一味攻擊。

引用:Quote:meimei05+發表於+12-12-11+08:19+So+

原帖由 miffy 於 12-12-11 發表
我仔當年叩門去咗油尖旺一間津校
York 仔女去到叩門階段,就見真章!
考他們學術完全掂

回復 yangyangmum 的帖子

from my understanding, head teacher in stafford is NET but York is local teacher (except int'l class). But i like York campas more as more spacious (Cumberland Road ones).  Have not been to Essex Road so cant really comment.

呀仔當年考到私校,最後叩入左心儀的津校當中15個叩門位York佔了5個,可見讀York的小朋友大部份都叻。小學階段對將來學習好重要,浄係呢點已值回票價。

吾明D人咩心理,人地問york畢業生家長又會搭咀,隔離問kv同维記畢業生家長,我吾係所以我完全吾會入去睇更加吾會批評。

回覆:tgrm 的帖子

首先你明唔明白有學券同無學券的幼稚園是有咩分辨先你話唔值你指邊方面?跟本第一你無欣賞過你朋友的小朋友,咁我想問你,以你所知,york是用咩教學模式?有咩教學方法?點解可以令到小朋友英語打好?唔該你搵多d資料先抨擊人,我可以剩係講,香港有幾多間幼稚園用劍橋英語教學?仲可以做埋考試場地?

如果時光倒流, 我們會!! (哥哥現在P.2),

弟弟今年只報一間幼稚園 - York, 收了 :)
明年8月, K1 :)

這可是以行動表達對York的滿意~~ :)

回覆:York 畢業生家長,如時光倒流,你哋嘅決定或做法會改變嗎

我都好想知“非用家“現在讀緊邊間咁“值得“的幼稚園

回復 jennychan08 的帖子

回復 BB0914 的帖子

回復 tgrm 的帖子

比人圍係你自己申請的,你自己都唔覺得自己有問題,真的可憐...呵呵主都不會佑你...哈哈:;pppp:

回覆:mattchu 的帖子

mattchu:絕對認同你的講有d人知小小扮代表,又唔搜集下資料又去抨擊,話人唔好都要話到人心服口服,仲要話俾意見,但係負面批評多,咁樣會影響其他有心想入讀的用家嘛

回覆:tgrm 的帖子

點解咁多人圍你嘅你有無對自己講嘅野付責任?自己又唔係用家,又講到似層層,除非你喺度查詢意見,如果唔係,好明顯你個人格都有問題!

引用:以家喱個年代連講吓非主流意見都會比人圍攻

原帖由 tgrm 於 12-12-11 發表

以家喱個年代連講吓非主流意見都會比人圍攻,無問題,喱啲本身 ...
喺囉!就交比大家講主流意見啦!呢個post 是訪問York家長。
大家不如到題d,講番我地有得再㨂嘅決定

‹ 上一主題|下一主題