用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2012龍b媽媽請進*
樓主: carr_chap
go

2012龍b媽媽請進* [複製鏈接]

引用:你地好呀,我唔係龍b媽,係兔b媽,bb係9月細b,

原帖由 bbqueendom 於 12-12-04 發表
你地好呀,我唔係龍b媽,係兔b媽,bb係9月細b,佢4個月時已經開始上東山語言中心,一星期3-4日~(唔需要郁 ...
嘩,恭喜你呀!你BB好叻呀!!
請問東山語言中心係邊?有冇website? 或 多d資料?
另想請教你報左邊3間九龍塘學校呀??thx

引用:+http://www.alihk.net/web/ch/index.php+

原帖由 bbqueendom 於 12-12-04 發表
http://www.alihk.net/web/ch/index.php

東山語言中心既website,佢起尖沙咀&銅鑼灣有centre ...
多謝你的分享〜 我個係細龍B,所以都擔心呵!

回覆:carr_chap 的帖子

Bambini 主要是英語pg ! 東山語言今個星期六有講座可以打去留個位聴下!

各位媽媽有冇荃灣區的pg好介紹呀? 同埋知唔知有邊d幼稚園有攪pg架?我知的都係kln tong個邊,我又唔想bb咁細個要山長水遠去咁辛苦,請大家比d意見.

引用:各位媽媽有冇荃灣區的pg好介紹呀?+同埋知唔

原帖由 skyida 於 12-12-05 發表
各位媽媽有冇荃灣區的pg好介紹呀? 同埋知唔知有邊d幼稚園有攪pg架?我知的都係kln tong個邊,我又唔想bb咁細 ...
我都係咁話!但係為左搵到好嘅小學,係咪辛苦d都真係去九龍呢??

回復 carr_chap 的帖子

咁我覺一定kln tong的有信心的,不過唔係住個區,加上龍年咁多bb一齊考,又會難考好多,你有冇咩心水pn呀?

我個係一月中兔尾b, 見到咁瘋癲, 真係好擔心

我又報到先!

我仔都係龍b....我都有報幾間呀,點知有一間學校打黎話未開始收2012年出世的bb,叫我下年先再排

回復 Essie33 的帖子

2012年出世的龍B要2013年報PN,2014年報K1

What playgroup in HK Island you would recommend?

Hi all,  I just want to clarified one thing.  based on HK Gov data, up to Sept 12, the # of birth in 2012 is 5% lower than 2011.  So..., don't get so panic.  

引用:回復+carr_chap+的帖子 咁我覺一定kln+ton

原帖由 skyida 於 12-12-10 發表
回復 carr_chap 的帖子

咁我覺一定kln tong的有信心的,不過唔係住個區,加上龍年咁多bb一齊考,又會難考好多 ...
我本來想入紙anfield架喇(佢開始排了)…奈何太貴,要多d時間考慮..而york同anfield我就要等到下年,之後就冇諗過其他lu~ 至於pg,有學校pg收就當然讀啦,如果唔係先至諗bambini 嗰d…你呢??

宏心 發表於 12-12-5 11:45
今日經朋友介紹試左一堂玩 Flash card的英文 playgroup,發現好唔掂!個 Miss貌似泰國/南亞裔人,英文口音 ...

Hi, Would you mind which centre or where you talked, so that we won't join this centre?  Thank for yr valuable advice!

有無家長知道英藝教育中心地址係邊?上佢網頁無顯示既,我見PG應該唔係學校上,係教育中心上.
‹ 上一主題|下一主題