用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Boxhill~華景山莊(新開分校)
樓主: Winnie~meow
go

Boxhill~華景山莊(新開分校) [複製鏈接]

有冇人申請咗呀?幾時interview?

1    0    0    0

引用:我同亞女報咗名及已面試了,但校舍仍未開放

原帖由 norachan 於 12-11-20 發表
我同亞女報咗名及已面試了,但校舍仍未開放,要等十二月才通知是否取錄。校長說校舍大過火炭

...
係呀?好快12月啦~
我就12月interview, 佢話係第三批
請問佢有冇問BB好多問題,定問家長問題多呢?

引用:係咪火炭in?老師or校長in? +

原帖由 chopin999 於 12-11-20 發表
係咪火炭in?老師or校長in?
我將會在火炭in

引用:打去火炭分校問,同一份表,但註明申請新校

原帖由 norachan 於 12-11-20 發表
打去火炭分校問,同一份表,但註明申請新校
請問當日你interview時,多人嗎?要唔要等好耐?

回覆:norachan 的帖子

謝謝回覆

引用:我上個月in+左,+o係FT+campus+in,+有個外籍

原帖由 山寨夫人 於 12-11-20 發表
我上個月in 左, o係FT campus in, 有個外籍老師同我傾下小朋友日常生活及學習模式等, 又考下小朋友反應咁.
...
整體嚟講,佢interview個模式好似比較輕鬆咁喎,同媽咪傾吓計,觀察吓小朋友,不是問太深問題同要bb做好高難道動作呀!係咪呢?

引用:Quote:原帖由+一人之下+於+12-11-21+發表今

原帖由 angeljodi 於 12-11-21 發表
今朝打去火炭問,由華景新校校長親自答我,叫我download將軍澳嘅form,自行改做華景,所有文件寄將軍澳分校 ...
我都係12月3號interview, 你in 幾點?佢話大概in 15分鐘

回覆:ballballlo 的帖子

妳幾時interview呀?
佢地interview咗15分鐘,用英文,主要同家長傾計,都有同我阿B傾計,好輕鬆,感覺好好!傾嘅都係圍繞小朋友嘅問題同點解揀boxhill

回覆:KiuKiu2011 的帖子

我未報enrichment program 喎!但今日都收到AM class offer!

咁又真係好唔方便嘅,但佢未招夠學生,好難落實話一定有校車(青衣線),不過,宜家距離PN開學重有好長時間,妳可再問吓校車嘅安排係點!

如果你小朋友已經有其他更好的offer, 咁當然就唔考慮交 Box Hill的留位費啦!但,如果重等緊其他學校interview或已in完等緊result, $660似乎係「保險」費!

引用:我都收到信喇interview時校長話校舍會比火

原帖由 dbchu 於 12-12-07 發表
我都收到信喇interview時校長話校舍會比火炭大

會交留位費嗎?

引用:Quote:原帖由+Winnie~meow+於+12-12-07+發

原帖由 dbchu 於 12-12-07 發表
Oh...你意思係話依間嘛嘛?
唉呀~~絕對冇意思話Box Hill麻麻地!原意係有mama考慮交唔交留位費,因為,要响短時間內決定,而種種不明朗因數(例如:校車),咁同佢分析吓啫!我自己有報名,當然,覺得幾適合啦~

引用:Quote:原帖由+vivianthony+於+12-12-07+發

原帖由 KiuKiu2011 於 12-12-07 發表
係啦!果日interview,報咗到後就即刻話有enrichment programme仲要下星期交錢,我諗咗兩晚,都係唔報住,因 ...
我未報enrichment program, 都有offer啦

引用:Quote:原帖由+Winnie~meow+於+12-12-07+發

原帖由 angeljodi 於 12-12-07 發表
Me too

Am class offer嗎?那麼你會考慮讀嗎?
我今天已寄留位費!

angeljodi  留位費可以寄呀??  發表於 12-12-7 22:28
‹ 上一主題|下一主題