用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Boxhill~華景山莊(新開分校)
go

Boxhill~華景山莊(新開分校) [複製鏈接]

有冇人申請咗呀?幾時interview?

1    0    0    0

Any information? seems website did not mention this campus

回覆:Boxhill~華景山莊(新開分校)

Is good school?

回覆:Winnie~meow 的帖子

我同亞女報咗名及已面試了,但校舍仍未開放,要等十二月才通知是否取錄。校長說校舍大過火炭

學校web-site 無新校資料?  

回覆:norachan 的帖子

係咪火炭in?老師or校長in?

引用:我同亞女報咗名及已面試了,但校舍仍未開放

原帖由 norachan 於 12-11-20 發表
我同亞女報咗名及已面試了,但校舍仍未開放,要等十二月才通知是否取錄。校長說校舍大過火炭

...
係呀?好快12月啦~
我就12月interview, 佢話係第三批
請問佢有冇問BB好多問題,定問家長問題多呢?

引用:係咪火炭in?老師or校長in? +

原帖由 chopin999 於 12-11-20 發表
係咪火炭in?老師or校長in?
我將會在火炭in

回覆:chopin999 的帖子

在火炭面試,老師見,但校長也在校,說了幾句

我上個月in 左, o係FT campus in, 有個外籍老師同我傾下小朋友日常生活及學習模式等, 又考下小朋友反應咁.

校長話華景校舍有成一萬尺!!!!大約12月/1月開.

回覆:Boxhill~華景山莊(新開分校)

咁點拿報名表?

回覆:mingling1980 的帖子

打去火炭分校問,同一份表,但註明申請新校

引用:打去火炭分校問,同一份表,但註明申請新校

原帖由 norachan 於 12-11-20 發表
打去火炭分校問,同一份表,但註明申請新校
請問當日你interview時,多人嗎?要唔要等好耐?

回覆:Winnie~meow 的帖子

我當天早上8:45,應該是第一個,不用等。給小朋友warm up下就見。之後又趕下場面試。

回覆:norachan 的帖子

謝謝回覆

引用:我上個月in+左,+o係FT+campus+in,+有個外籍

原帖由 山寨夫人 於 12-11-20 發表
我上個月in 左, o係FT campus in, 有個外籍老師同我傾下小朋友日常生活及學習模式等, 又考下小朋友反應咁.
...
整體嚟講,佢interview個模式好似比較輕鬆咁喎,同媽咪傾吓計,觀察吓小朋友,不是問太深問題同要bb做好高難道動作呀!係咪呢?

是國際學校嗎? 全英? 學費幾錢?? 有學卷嗎??

引用:是國際學校嗎?+全英?+學費幾錢??+有學卷嗎?

原帖由 wince_612 於 12-11-21 發表
係全英,無學劵,類似國際學校(基本上無論中國人老師或真係外藉老師都以外國口音溝通,不過你用中文同中國人職員溝通亦可)。學費大約四千五百蚊一個月。

引用:是國際學校嗎?+全英?+學費幾錢??+有學卷嗎?

原帖由 wince_612 於 12-11-21 發表
全英係指:一般上課語言,遊戲時間,食茶點時間等等都係全英,因為班主任只會說英文。每週有中文及普通話課,中文就本地老師教,普通話就普通話為母話的老師教。

Winnie~meow 發表於 12-11-20 23:10
整體嚟講,佢interview個模式好似比較輕鬆咁喎,同媽咪傾吓計,觀察吓小朋友,不是問太深問題同要bb做好高 ...

其實, 佢o既interview 模式同in 其他PN (e.g. funful, cannan, etc) 都係大同小異, 家長全英對答, 要bb做o既野, 就要睇下當時枱面有咩玩具喇.
‹ 上一主題|下一主題