用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Chocolatefree
go

... [複製鏈接]

九龍塘果間, 同駿景園果間, 聽聞係無乜關係架. 不過一早已聽過話駿景園果間好D, 我無in過kln tong, 但上年in過駿景園N班, 感覺又唔錯喎, 老師好有心機同你傾, 雖然最後無收, 但in既時候感覺幾好,老師好elegance, 所以今年想再in.

ohdearcarol 發表於 12-11-10 17:31
九龍塘果間, 同駿景園果間, 聽聞係無乜關係架. 不過一早已聽過話駿景園果間好D, 我無in過kln tong, 但上年i ...

我地上年in九龍塘個間n.... 老師都好有心機同耐性, 我個係12月細b, 都預左無... 不過老師讚佢表現好好, 能力亦不比大少少既小朋友低..(in本地老師).... 感覺唔錯, 但當然最後都係無收到啦

回覆:cclemon2009 的帖子

好鐘意你"內部應購"!

引用:Yes+as+shown+on+sample+form,+the+father+

原帖由 Heima10 於 12-11-10 發表
Yes as shown on sample form, the father is CEO, mom is housewife, education are PHD, live in kln ton ...

回覆:樂基(九龍塘)信封每個$20!?

不如叫佢賺盡啲,$200一個信封,CEO嘅信封係咁嘅價錢。

回復 Chocolatefree 的帖子

佢地整好哂4個信封連郵票

可否請教上年in N1的家長,有什麼感覺不好的地方?
請問要in乜? 我今年in N1

Thx!

其實你去報學校, 唔係會跟足人地要求整好晒去交嗎? 如果自己唔齊去交其實自己都唔夠誠意先啦?

我見有D學校係立即RETURN番比你自己去整過排過, 人地打開方便之門點解都要咁不滿? 人地條數點計又需要向你交待?去政府合署影印影相都貴過出面喎, 要唔要寄信去投訴政府?

公平點, 要去買信封的其實係自己錯先。

fc1111  哈哈。。。  發表於 12-11-12 13:20

令我諗起之前聽電台, 有的士司機投訴衝紅燈罰得過重, 亂拋垃圾要比$1500太貴一樣。

上年 in n 班,覺得呢間學校好勢利,今年呢間學校無 on list

引用:可否請教上年in+N1的家長,有什麼感覺不好

原帖由 lovelinda 於 12-11-10 發表
可否請教上年in N1的家長,有什麼感覺不好的地方?
請問要in乜? 我今年in N1
上年面試其實我覺得安排上沒乜問題,考我個囝果位老都有心機。不過感覺上(因為無數據)呢間學校你唔識人比較難入。都係果句,甚少有人上來報喜,心照啦!

引用:其實你去報學校,+唔係會跟足人地要求整好

原帖由 阿早! 於 12-11-10 發表
其實你去報學校, 唔係會跟足人地要求整好晒去交嗎? 如果自己唔齊去交其實自己都唔夠誠意先啦?

我見有D ...

引用:其實你去報學校,+唔係會跟足人地要求整好

原帖由 阿早! 於 12-11-10 發表

我見有D ...
Sorry 我有交齊!我只係覺得作為一間較為有名的教育團體咁ge $$都要賺而失望啫!當然你又例舉其他乜乜夠收乜乜更加多$$我就冇嘢好講啦!你不如扯遠d 話大陸d 官員收埋黑錢㖭吖唔該!

我都要講SORRY, 我唔係想引發罵戰, 只係覺得如果要用到佢地信封的, 自己都要承擔責任。

至於收$20有四個回郵信封係咪有賺我唔敢講,學校都要安排人手去買去整, 果D 都係COST。

引用:Quote:原帖由+lovelinda+於+12-11-10+發表

原帖由 cclemon2009 於 12-11-10 發表
上年面試其實我覺得安排上沒乜問題,考我個囝果位老都有心機。不過感覺上(因為無數據)呢間學校你唔識人比 ...
其實我冇預佢收,因家境完全唔符合貴校要求!只係諗住多個practice interview 罷了!

回覆:Chocolatefree 的帖子

I don't think the school is trying to make profit out of those envelopes. Just that they provide some kind of conveinence to parents, if they didn't bring envelopes n stamps.
Just think, if some parents forgot to bring, would it be better to buy it from the school, or travel back n forth again? The parents can judge by themselves. I don't think the school will force you to buy??!!!

回覆:Chocolatefree 的帖子

搶錢?

唔係喎,佢地係有$20四個連郵票信封賣,但係有家長無跟指引,用細信封,連續兩個都係,我聽到職員同家長講可以後補,無sell佢地買!反而上次迦南要一大三小信封,職員講到明唔齊唔收,我前面位女士用錯四個細信封,老師點都唔收,我估佢寧願有$20一個信封賣都唔想走去買返唻仲要再排過!

我去報spn, 有家長無帶信封, 學校是免費提供的, 我無話樂基要錢買唔岩, 不過我只可以說, 高下立見.

N同K都冇報,正如樓上話內部認購位實在都唔夠分,費事陪跑!感覺太小圈子
‹ 上一主題|下一主題