用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啟基學校 大家小朋友返了兩個月學了,覺得怎樣呢? ...
go

大家小朋友返了兩個月學了,覺得怎樣呢? [複製鏈接]

我啊仔返了兩個月學,又肥大了很多。
學校餐飯功勞很大!
最開心係佢麻麻,見到個孫肥肥大大。
很開心!
   0    0    0    0

回覆:kaka666 的帖子

係呀!係呀!只不過兩個月,小朋友塊臉已經多咗d肉了

開開心心上學去,快快樂樂回家來!工課適中,老師有愛!

你地小朋友番屋企有冇講,佢地第1或第2個小息會去校長室探莫校長呀? 我仔有時會去,佢話試過第二個小息好多人一齊入去搵校長,莫校長食緊飯,到小息完打鐘都未食完,校長食到d飯凍晒,但就好高興見到d學生來搵佢。我仔有時放學,仲會好高興話我知佢一日內見到莫校長三次︰一次午會、一次入校長室搵校長,同埋一次係放學時校長送校車。

其實都好少聽到有學校的校長同班學生咁close的。

我仔真係好鍾意番學,成日話番啟基番唔厭,仲話點解莫校長要俾學生星期六、日放假。佢放假時又話掛住學校。我話咁暑假成個幾月點算,佢話咁就慘喇。又話點解學校不設宿舍,佢想住響學校。我笑佢咁鍾意留響學校,不如響果度做校工。

阿仔第一次測驗麻麻地,有d野其實係識的,雖然老師有讀卷,但因為有時老師讀完又唔記得,自己又唔識睇d字,所以答錯。

回復 cherithlai 的帖子

是呀,我仔去過一次找校長,校長還給了他一個書簽。
我每日都問他今日食了幾多碗飯,食咩送,同邊個一起小息。
有次班主任怕他食得太多,飽得滯。
還打電話來問我地意見。因怕他過飽呢。

回覆:大家小朋友返了兩個月學了,覺得怎樣呢?

我個仔測驗也是麻麻,尤其中文科,答案是對的,但寫字唔夠工整,好多分就咁扣下扣下就無咗好多唯有叫佢下次再寫靚d啦!
另外收到訂購個人照片同全班合照嘅通告,另外仲有造型照添請問有冇人知道係點樣嘅造型照呢?係咪好似去影樓個d咁呢?

好像是則則地身拍這種呀。

‹ 上一主題|下一主題