用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 普通話面試
go

普通話面試 [複製鏈接]

亞仔得九個月人仔,面試撞正個老師講普通話,我地平時都冇同佢講過普通話,唔好話佢咁細個,我同c6聽唔老師嗡乜,痴孖根!

0    0    0    0

回覆:KittenKitten 的帖子

請問邊間學校?

引用:請問邊間學校? +

原帖由 ekhc 於 12-10-21 發表
請問邊間學校?
英藝Zenith

唔好擔心, 相信其他applicant 都有similar problem, 學校可能會adjust 下呢!  同埋據聞呢間學校, 相對算易收!  隨緣!!

回覆:普通話面試

如果你報的是英普班,我覺得情有可原喎!等於報國際班多數用英文面試一樣啫。

係咪九龍塘Zenith?

引用:係咪九龍塘Zenith? +

原帖由 ychan12 於 12-10-21 發表
係咪九龍塘Zenith?
申請沙田分校,但喺大埔in

Thanks for sharing! 介唔介意講下9個月BB interview 問咩呢?我仔都係細B,報咗九龍塘,冇消息.....

引用:Thanks+for+sharing!+介唔介意講下9個月BB+

Thanks for sharing! 介唔介意講下9個月BB interview 問咩呢?我仔都係細B,報咗九龍塘,冇消息.....

...
有一個西人+一個中國人in,父母同BB一齊in,只有中國人老師用普通話考,西人冇出過一句聲,老師先遞一盤積木睇下BB識唔識拎,然後叫佢將d積木交俾媽媽,跟住老師遞一塊木版上面痴住幾種生果,叫BB拎起佢,又拎個公仔出嚟,要同BB交換手上生果圖案,跟住同父母傾下計,不過佢用普通話,我地聽得麻麻地

BB咁細識做晒呢D嘢?好叻叻呀!我諗我阿B唔識.....用廣東話都未識,仲要用普通話.....

引用:BB咁細識做晒呢D嘢?好叻叻呀!我諗我阿B唔

BB咁細識做晒呢D嘢?好叻叻呀!我諗我阿B唔識.....用廣東話都未識,仲要用普通話.....

...
我B都唔係全部做得到,但佢咁細個,唔怕陌生我覺得佢已經好叻

已經好叻嘞!

樓主bb得9个月,咪即系2012/1月?咁快有interview? 大仔下年大把機會,唔使咁急喎!

btw,  我都in左zenith, putonghua老師in, 我扮無野幫阿仔translate

引用:樓主bb得9个月,咪即系2012/1月?咁快有int

原帖由 Aprilbaby 於 12-10-22 發表
樓主bb得9个月,咪即系2012/1月?咁快有interview? 大仔下年大把機會,唔使咁急喎!

btw,  我都in左zenith ...
2011年12月尾,超細B

疊埋心水,讀下一年最好。我阿仔慘d, 因為我阿仔系2011/9月b

引用:疊埋心水,讀下一年最好。我阿仔慘d,+因為

原帖由 Aprilbaby 於 12-10-22 發表
疊埋心水,讀下一年最好。我阿仔慘d, 因為我阿仔系2011/9月b
2011年9月,爭少少,就被人標籤為細B喇

‹ 上一主題|下一主題