用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到循道衛理聯合教會主恩堂interview信
go

收到循道衛理聯合教會主恩堂interview信 [複製鏈接]

我阿女11月會interview 2歲班,有無媽媽上年in過可分享下?thanks~

0    0    0    0

windysandy 發表於 12-10-11 13:40
我阿女11月會interview 2歲班,有無媽媽上年in過可分享下?thanks~
天宏苑果間?

係呀, 請問你係咪有野可以分享

windysandy 發表於 12-10-12 13:18
係呀, 請問你係咪有野可以分享
上年我個女考PN有報呢間,
果陣係星期六INTERVIEW,
所以我因為要返工去唔到,
就由我老公代為陪個女去INTERVIEW了...

根據老公所講,
呢間幼稚園INTERVIEW既形式係:
INTERVIEW前一兩天,
會有老師打電話黎CONFIRM你幾時幾點黎IN,
佢話會由校長IN你,
但去到果陣,
原來唔係一組組小朋友IN而係校長加ROUND TABLE一班家長小朋友黎GROUP IN,
校長就會大約講解一下幼稚園同埋校車問題,
呢間幼稚園係"沒有校車接送"的,
換而之,
你只可以自己去搵"街車"或者日日都親自接小朋友上學下課,
同埋佢地多數都係收"街坊",
所以才沒有校車...

聽完校長的簡介之後,
校長會"即時"說今日黎INTERVIEW的小朋友全部都有OFFER,
但AM定PM就要視乎你有幾早去報名了,
果陣我記得我係比較遲報名的,
所以係收到PM OFFER,
走前老師仲叫我老公可以的話即時幫個女交留位費,
但當時因為我個女已經有第二間KG既OFFER了,
所以最後都係沒有留位,
至於佢地教學係點我就唔太清楚,
如果有媽媽知道的話大家可以交流一下喔~

咁你interview個陣, 即係校長/老師完全無考你仔女, 就話會收,
只不過係簡介下, 然後分上下午就算 ? 是否有點兒戲

請問有無學生讀緊呢間學校, 個到老師如何, 上N班多唔多野學

windysandy 發表於 12-10-12 23:00
咁你interview個陣, 即係校長/老師完全無考你仔女, 就話會收,
只不過係簡介下, 然後分上下午就算 ? 是否有 ...
果陣係我老公同個女去IN,
唔係我,
我只係聽返黎佢係咁講,
小朋友同家長一齊round table傾一陣就會話今日見既小朋友全部都會收,
就係咁,
不過有時呢...
如果你覺得即收好兒戲,
咁我諗你考得呢間幼稚園又唔應該/唔會有咩要求吧?
如果你打算做BACKUP既,
咁你又無必要理會佢係咪兒戲囉...
好多時唔係下下都要好變態咁10000人爭300個位就係興香D...
家家有求明白嗎?
希望你好好考慮一下自己想仔女讀乜野幼稚園先啦...
‹ 上一主題|下一主題