用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 沙田官立小學 手鐘班好定跳舞好呢
go

手鐘班好定跳舞好呢

醒目開學勳章

我本來幫個仔報星期四嘅手鈴班同星期一嘅跳舞班,點知老師話要參加過手鐘班先可以參加手鈴班,搞到同依家兩班撞咗時間。跳舞班得一年班先有,手鐘班就特別d, 兩揀一,揀邊樣好呢?

回覆:Geni 的帖子

同囝囝講解一下兩個興趣班既特色,等佢自己揀。題外話,你咁幸運兩班都抽中。

醒目開學勳章

回覆:IrisLau 的帖子

我都問過吓佢,佢鍾意手鐘班多d, 不過又覺唔參加跳舞好可惜,因為只有小一可以參加,同埋係入校隊唯一嘅機會 。另外,手鐘班張通告係上個星期收的,乜唔係應該今個星期先出嘅咩?

今年係咪多咗人參加課餘活動呢,我個大仔第一年乜都抽唔中,之前幾年點都抽中一樣的

手鈴班, 我都有報, 不過唔中... 唔講唔知要參加過手鐘班先,通告都無寫
我覺得每班收的人數好似好少.

回覆:SSAAMM 的帖子

So lucky you, Geni. 我兩個小朋友一樣都抽唔到,等我下次報多啲抽中機會又大啲

回覆:手鐘班好定跳舞好呢

我女中左舞蹈班,都參加左

第一選弦樂隊,因亞女有拉開小提琴,最想佢入到,第時入校隊,但抽唔中

醒目開學勳章

回覆:chingko 的帖子

我大仔升二年班時老師揀咗佢入管弦樂團,所以佢由兩年班開始優先上弦樂班,不過今年就冇參加,因為自己搵老師教,只參加管弦樂團練習。學期尾老師會揀人入管弦樂團,到時再留意下啦

Geni,  thank ar.
學期尾等我留意下先

另外聽日你去唔去呀?
我地要聽兩轉呀

醒目開學勳章

回覆:chingko 的帖子

去呀,又要走上下場呀!