用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴 2013-2014 K1 application --- miss咗!
go

劍鳴 2013-2014 K1 application --- miss咗! [複製鏈接]

我本來好想apply E 間幼稚園, 覺得佢所有野都好好.  一路都有留意住佢既入學申請日期, 見到佢係2012-2013, 今日再睇吓, 發覺佢截咗止, 覺得好失望, 打去學校問, 佢話9/17 已經update 再張 2013-2014 新form 上去, 仲話9/10已經有通知, 我真係好驚訝, 我差唔多隔日隔日睇住, 點解會睇唔到, 有無人好似我咁miss 咗....
阿囝, 阿媽攪到你小咗個選擇...... 佢唔收你一件事, 但我覺得我成日睇住都miss... 好失敗囉......

0    0    0    0

如果你隔日隔日都睇應該唔會miss . 唔緊要啦仲有好多好學校,加油!

算啦, 注定無緣. 還有很多選擇, 加油!

回復 tammymommy 的帖子

會唔會係你個browser冇refresh到呀?  有時你要自己㩒吓嗰refresh button, 否則個homepage會一直停响你上次睇緊嗰個狀況o家!

我早兩個星期已經見 KM 個 website 寫住9月17日開始報名,我 mark 左係自己個 calendar 提自己....

But I can't find any form which can be downloaded on their website!

Me too.  Just miss the application of Keenmind and St Cat.  But ok la!  There are many other good schools and one-dragon schools ar ma.  Try other la!
Wish us good luck :)

試下連同幾位家長一起向校長發表意見, 代表你們很有誠意入讀本校, 只係幾張申請表, 無理由校長會咁無人情味!!!有好多人, waiting位,求到PM位, 之後再求埋上AM位我都見過不少, 真係不用灰心wow......快D找其位有心的家長打電話給學校啦 (最好找校長接聽)

回覆:rinarina 的帖子

人情味?連自己N1的小朋友也唔收番的點會理其他 miss 咗 deadline 的小朋友呀?校長咁容易比你搵到咩?!

rinarina  如果間學校不收回部分N班學生, 總有原因吧!!總好過兒子不適合在此讀書,但硬要在此讀多3年,那辛苦了孩子.......  發表於 12-9-25 15:54

唔緊要啦~ KM本身有PN班, K1既位唔會多~~~

回覆:劍鳴 2013-2014 K1 application --- 好失望

係喎,咁快deadline 既,睇少一個禮拜就咁,好恐怖!

一個星期可以取申請表已經唔算小時間啦,有啲幼稚園只得三/四日甚至幾個小時取表。如果是十分心儀的,如之前post所講就無理由miss咗,一定會時常check學校web甚至乎直接call學校問派表時間。

到咗搵小一階段,miss咗學校啲講座、派表時間仲慘。

你個主題咁寫, 好易令人誤會劍鳴有間題播。不如改為"對自己好失望"?

giyim 發表於 12-9-25 15:42
唔緊要啦~ KM本身有PN班, K1既位唔會多~~~

系呀!
唔好責怪自己,媽咪都系人,都會有糊塗的時候
入學校都講緣份,埋當同KM無緣
‹ 上一主題|下一主題