用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 使用意見 Set了隱私但人地仲睇到既
go

Set了隱私但人地仲睇到既 [複製鏈接]

我已經set了我的個人資料等資版面作"加密"或"好友可見", 但點解路人甲用iphone 仲係可以睇到我呢d資料??
用電腦就睇唔到囉。
   1    0    0    0

冬日勳章 醒目開學勳章 熱血金章

apps目前未支援網頁版的用戶發表紀錄的隱私設定。

那可以在ipone set privacy嗎??

王國長老

引用:那可以在ipone+set+privacy嗎??

原帖由 i_love_u_son 於 12-09-19 發表
那可以在ipone set privacy嗎??
應該不可以

回覆:Set了隱私但人地仲睇到既

下?那有甚麼方法可以保障 apps 版的發表 privacy?

版主 醒目開學勳章

babaxmama 發表於 13-1-21 18:55
下?那有甚麼方法可以保障 apps 版的發表 privacy?
網絡世界沒有絕對的私隱,就算設定了權限,用搜尋器都有機會看到。
所以BK一向都提醒會員文責自負,出帖時要三思。

我無IPHONE,想問下我用電腦在BK所發表的就算我SET左加密, 路人甲用IPHONE 都看到?

醒目開學勳章 冬日勳章 王國長老

回復 ALAL 的帖子

對, 用手機app係可以看到的
所以發言前請三思

國務專員 發表於 12-9-19 12:04
apps目前未支援網頁版的用戶發表紀錄的隱私設定。

請問點解電腦版去"隱私篩選",變成空白一片??想set都set吾到!!!???

令我想到一幅漫畫,前面是意見箱,牆後是.........箱!

如果知道是有明顯漏洞,停止私隱權限,不然變成糖衣毒藥。
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

熱血金章

大家都知,我地在BK呢間大屋內(姑且咁比喻啦),有好多嘢玩,除咗有討論區呢個公眾場所畀大家吹吹水,仲有好多間活動室(都係比喻嚟),包括有日誌、相冊、留言板、好友列表等等。

其實呢個「隱私篩選」,就係指喺你的個人主頁上,你想顯示多少關於你的資料(日誌、相冊、留言板、好友列表等),目的係增加會員與好友之間的分享與互動,你可以設定為公開,或者可以與好友分享,或者完全保密。而由於討論區屬公眾場所,所以「隱私篩選」並不能設定討論區的發帖和回覆隱藏與否。

可以設置個人主頁會顯示的項目:個人主頁、好友列表、留言板、動態、記錄、日誌、相冊、分享。

用嚟吹水閒聊的討論區,係畀大眾參與的(當然有某些討論區有規範),就如版主及會長所講,大家喺公眾場所講嘢、鋪相,記緊要三思。

教育王國 www.edu-kingdom.com

出色的教育王國父母,出色的新一代

言行幾三思都好,不等如想俾人睇晒所有野!那以後還是不再發表言論好了!

Bk 真離譜!要改善

引用:言行幾三思都好,不等如想俾人睇晒所有野!

原帖由 BabyYukYuk 於 13-05-31 發表
言行幾三思都好,不等如想俾人睇晒所有野!那以後還是不再發表言論好了!

...
認同

‹ 上一主題|下一主題