用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 冇續過幼兒園
go

冇續過幼兒園 [複製鏈接]

我昨天在 "談幼兒園" 討論區內 post 了相同主題,但未有媽咪回應,難道真的沒有成功例子?

請問有冇媽咪的小朋友冇續過幼兒園,但成功被一些競爭較激烈的幼稚園取錄 ( 如玫瑰崗或培正這類幼稚園 )?可否分享?謝謝!
   0    0    0    0
天助自助者,  別再怨天尤人

我個女无讀PN, 只參加过playgroup同面試班、去年KV同民生(英普) 都收咗

many of my firneds no prenursery too---only playgroups 3 times a week... to be honest many prenursery ho HEA... playgroups interactino even more.

回覆:冇續過幼兒園

我妹個仔冇返N,冇返過playgroup,民生收左佢

回復 mimisit 的帖子

同意。PLAYGROUND的老師對少D小朋友,互動高D。PN一班太多人,易被忽略。我覺得個囡就係咁。

RBaBa 發表於 12-11-23 18:43
回復 mimisit 的帖子

同意。PLAYGROUND的老師對少D小朋友,互動高D。PN一班太多人,易被忽略。我覺得個囡 ...
未必, 睇下你係邊間幼兒園,我小朋友果間ok,老師勁有愛心同多互動。

其實我覺得有冇讀過幼兒班唔係重點

重點係睇你個b夠唔夠醒 會唔會太靜或太好動
二係睇你家底
三係睇父母面試衣著(如要入名校)
‹ 上一主題|下一主題