用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 PN or NOT PN???
go

PN or NOT PN??? [複製鏈接]

PN班必須讀嗎?心儀的學校沒有PN班,要到其他學校先上PN班1年,到N班時再轉校嗎?還是等3歲直接上N班?

0    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

N唔係必讀,就算KG都唔係必讀
你可以咁睇:如果有N讀,心儀K唔收都有個後備
恐龍家

我嘅諗法係, 如果你心儀嘅K1學校有辦PN的話, 最好就由佢嘅PN讀起.
(其實, 報名都要過埋interview先有得讀.)

回復 shanna1114 的帖子

You child can attend PN as preparation for K1 interview.  In addition, if you do plan to let your child go to playgroup, then the school fee for PN per hour can be much cheaper than playgroup.

回覆:PN or NOT PN???

Thank you

回覆:PN or NOT PN

請教讀幼兒班的家長,我有小朋友 想報2歲幼兒班,有孩子讀緊嘅朋友 幫我取報名表,同我自己去學校取 嘅報名表,會唔會有分別?

‹ 上一主題|下一主題