用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍城區有什麼好學校,要報ki了
樓主: 涼媽媽
go

九龍城區有什麼好學校,要報ki了 [複製鏈接]

回復 涼媽媽 的帖子

嗯~就咁話~報~

回復 ronniedad 的帖子

HKPS是什麼?PN班又是什麼?thanks~

真心的, 你連基本的東西自己都唔做一點就只一味問人, 連自己SEARCH下睇下都唔做? 怎去選擇學校給自己的子女都要假手於人? 你而家唔做, 到你第時考完又會再問邊間好? 邊間正? 敢問你話報的你了解清楚未架?

回復 ronniedad 的帖子

thanks~

回復 piglet1212 的帖子

九龍靈糧開始報名了~但用了新網址~無學費那個 part~想問下你仔仔是不是讀緊?K1 大約幾錢知道~thx~

今年轉左...http://www.kllck.edu.hk/index.php
無學卷就3600+膳食費410, 有就減1400

piglet1212 發表於 12-9-1 18:48
今年轉左...http://www.kllck.edu.hk/index.php
無學卷就3600+膳食費410, 有就減1400

唔該晒~

回覆:九龍城區有什麼好學校,要報ki了

回覆:kbac 的帖子

http://www.kllck.edu.hk/index.php

piglet1212 發表於 12-9-3 00:05
http://www.kllck.edu.hk/index.php

它的幼稚園和幼兒園有什麼分別?只是全日和半日分別~咁老師都一樣嘛?thanks?

回覆:涼媽媽 的帖子

幼稚園-->半日班
幼兒園-->全日班
老師當然唔一樣,校長都唔一樣架

如果你想小朋友返學宗旨係開心唔係田鴨式的話...培正你要考慮清楚..因為培正校長有提醒我朋友要有心理準備小朋友會失去好多玩樂時間!!!其寶聖三一堂...我覺得唔錯.我仔仔剛開學..老師好有愛心..我見K3小朋友上堂上得好開心又乖...(我只是路過睇到所以比少少意見)

回覆:piglet1212 的帖子

rubylairubybuzz 發表於 12-9-3 16:49
如果你想小朋友返學宗旨係開心唔係田鴨式的話...培正你要考慮清楚..因為培正校長有提醒我朋友要有心理準備 ...

你是否講聖三一中心幼稚圍?如果是這個~也是我考慮之一~我見環境不錯~聽過老師都好有愛心~我和老公選培正,是覺得校風很好~成積出來不錯~並沒想過令小朋友失去玩樂玩時間~多謝你意見~我會認真考慮~因為我家,我這一代~我是第一個小朋友~朋友也是我第一個生BB~所以好多謝你意見~我想~我BB是開心BB~成日笑~我唔想他返學變唔開心BB~

回復 涼媽媽 的帖子

係呀!!!聖三一中心幼稚園!!!我仔仔返PN返咗9日但日日都喊住唔比我走(因為佢好癡我)...但老師好有心機照顧..又隔日打比我報告仔仔情況...我身邊朋友無聽過班主任同家長溝通得咁密...我好安心比佢地照顧又可以直升上佢地英文小學所以真係可以考慮報名..不過得好少位K1

‹ 上一主題|下一主題