用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 唔記得要幫個女買咩添。。。有無人可以幫下我啊? ...
go

唔記得要幫個女買咩添。。。有無人可以幫下我啊?

唔記得要幫個女買咩添。。。有無人可以幫下我啊?有無家長當日有影低要買咩咖?可以話我知嗎?

買冬季外套, 夏季校服裙, 運動衫, 訂校車, 8達通套同飯盒袋(optional).

影定學生相, 穿校服要影到校章, 札起頭髮, 白色底一打 1"x1.5" (不是証件相size)
黑皮鞋, 白襪要無花邊無lace個d.

家長日個日除了講要買校服, 書本, 校車, 書包, 鞋襪個d之外, 無話特別提我地買乜, 可能到八月尾第二次家長會先講, 不過有些基本野都要準備買定, 如文具用品, 手袖圍裙, 水壺, 小食盒.........

stephanielum 的帖子

相片一定要白色底嗎?因件校服本身是白色。可否選粉紅色?

回復 ggbwong 的帖子

用第二隻色唔知得唔得喎! 我同亞女影左都是白色底, 佢條校服領帶都有粉紅色, 影出來又無問題, 唔會好白喎!

stephanielum 的帖子

妳咁快有校服?

我問過學校,可用藍色底或粉紅色底,因為校裙已是白色。另我見冷外套和頸巾都有粉紅色選擇,大家會選粉紅色嗎?

ggbwong  Thanks!!!   發表於 12-7-31 18:32

magiccandy 發表於 12-7-31 14:52
我問過學校,可用藍色底或粉紅色底,因為校裙已是白色。另我見冷外套和頸巾都有粉紅色選擇,大家會選粉紅色 ...

冷外套唔係一定要白色咩? 點解可以揀粉紅色??

ggbwong 發表於 12-7-31 12:36
妳咁快有校服?

我自己去北角門市買, 因為明日開始去旅行, 趕唔到4號回學校取; 同埋想係去旅行前影埋學生相先, 怕去完旅行曬到變黑豬, 所以咪早d去北角買埋影埋相囉~~

回復 stephanielum 的帖子

是呀,夏天外套是白色的,我其實是問冬天的外套,通告說有兩隻顏色選擇,我想是藍色但有粉紅色邊的意思。另外如果很冷時,有學校指定的校褸或棉大衣買嗎?

magiccandy 發表於 12-7-31 15:33
回復 stephanielum 的帖子

是呀,夏天外套是白色的,我其實是問冬天的外套,通告說有兩隻顏色選擇,我想是 ...

有呀, 上次訂校服個日都有掛校褸或棉大衣sample出來, 不過未有得訂, 可能遲D至訂啦.

回復 ggbwong 的帖子

Thank you!