用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 四歲自閉寶寶想學游水, 有無介紹?
go

四歲自閉寶寶想學游水, 有無介紹?

四歲自閉寶寶想學游水, 有無介紹?

係咪一定要找私人教練?  有無介紹?  香港區.
謝謝.

回覆:Jodi_妹妹 的帖子

我都想知r

港島東

我個仔都差唔多4歲了,這兩年都係我同佢玩水,佢現家可以用水袖自己游水,仲好鐘意玩。今年都未諗比人教,有時間反而會差唔多隔日去~~

找九龍公園泳池 "礦SIR" ,佢專教A仔. 350/鐘。佢泳姿麻麻,但有方法/器材教到A仔. (不要PM我,佢逢星期日長駐泳池) 你去問下人就找到。(佢有時都幾惡死對小朋友)

any one im shatin

我個仔都差唔多4歲了,這兩年都係我同佢玩

原帖由 autunmbb 於 12-06-28 發表
我個仔都差唔多4歲了,這兩年都係我同佢玩水,佢現家可以用水袖自己游水,仲好鐘意玩。今年都未諗比人教, ...
我都係由老公或我教住,帶佢多啲去游水,用水泡都游到半個。等佢唔怕水,大個仔啲理解力強啲先搵人教。

why-me 發表於 12-7-8 14:29
我都係由老公或我教住,帶佢多啲去游水,用水泡都游到半個。等佢唔怕水,大個仔啲理解力強啲先搵人教。

...
如果小朋友有一定的能力又未找到合適的教練,可以係youtube睇到一些教小朋友游水的方法,我覺得可以參考一下再教a仔。如果想游水游得似樣,我覺得唔只要學,係要要操水~~ 除了上堂,都要帶小朋友游水~~