用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖米迦勒小學 請問北角聖米迦勒好唔好? (大的數人都指提柴灣聖米迦勒) ...
go

請問北角聖米迦勒好唔好? (大的數人都指提柴灣聖米迦勒) [複製鏈接]

請問北角聖米迦勒好唔好? (大的數人都指提柴灣聖米迦勒)
   1    0    0    0

聽說柴湾好一点

我都想知, 因為我老公係舊生, 以前係得炮台山果間, 近幾年才開的柴米, 朋友話柴灣區算係最好, 但炮台山就中學來說就會多些選擇, 例如: 張祝山, 比利羅事, 同埋金文泰喎. 所以兩間都有他的好處.

ANY COMMENT?

引用:我都想知,+因為我老公係舊生,+以前係得炮台

原帖由 joannechow1031 於 12-06-20 發表
我都想知, 因為我老公係舊生, 以前係得炮台山果間, 近幾年才開的柴米, 朋友話柴灣區算係最好, 但炮台山就中 ...
去到選中學時,柴灣及北角都喺同一個網,所以你可選番你老公舊生嗰間!
柴灣間出名,喺因為柴灣區内冇band1 小學,幾年前柴米遷入咪好受區内居民歡樂囉!
並不代表柴米叻過北米!

回覆:請問北角聖米迦勒好唔好? (大的數人都指提柴灣聖米迦勒)

柴米好似係以前北米的上午校,下午校留在原址,據升中表現應該柴米口碑好些

咁勁! 柴米係band 1?  咁炮米除了校舍唔開胃, 咁學校成績, 校風ok嗎? 因為我老公係上午交舊生, 咁柴米定炮米有分? 但我的苦惱是, 我們住12net, 有2個囡, 大囡升k3. 想入聖保祿(跑馬地), 一定肯大抽獎, 應唔應該博?
‹ 上一主題|下一主題