用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 使用意見 想重溫十年前自己的留言
go

想重溫十年前自己的留言 [複製鏈接]

人大了,開始鍾意回憶、懷舊,我想返睇十年前自己係呢度寫過D咩?同那些人傾過計?

我入去「個人資料」「回帖數」揾,但按了十幾次「下一頁」,我就放棄了,始終無耐性按下去。

請問有無逆序搜尋的方法?謝謝!

Tommy
   1    0    0    0

Tommy:

你在<回帖數>裡, 進入你參與過的論題, 在任何一篇你發的文章上, 按<只看該作者>, 就會只把你在該論題發過約全部文章顯示出來, 方便你重閱.

我自己用一個 Apple App, Offline Pages 把自己所有發文, 或一些網友的發文, 每頁儲存起來.  作為儲藏參考, 也方便離線時閱讀.

Tommy:

對不起!  上文回應我理解錯了你意思.  如要逆列, 或試下把網址最後 page no. 數字改大 如 30/50/70 等.

Tommy  正在嘗試中。  發表於 12-5-30 22:43

囝囝爸 發表於 12-5-30 21:45
Tommy:

對不起!  上文回應我理解錯了你意思.  如要逆列, 或試下把網址最後 page no. 數字改大 如 30/50/70 ...
囝囝爸:

對咩不起吖,得您的回應,多謝都黎唔切喇!

不過,係「個人資料」「回帖數」果度,我揾黎揾去都唔見page no.,又好似無得調校每版顯示題目的數量喎!

Tommy:

在回帖數列出各題頁後,你按「下一頁」,轉頁後上面網址最後應為 page=2.  把 2 字改成 50 或更大,試多幾次會接近尾頁。

回復 囝囝爸 的帖子

哈哈!得喇,睇到喇,呢個辦法真係好,好快就去到最後一頁,原來最後一頁係p.52,您估算得好準呀!

不過,很可惜最早的保留留言只是零三年六月,更早前的留言見唔到。其實我最想睇我最早期的留言,當時我活躍於「幼稚園雜談」,我對小兒的幼稚園母校有很多描述,尤期沙士期間。

Anyway, 唔該晒!

Tommy

回復 Tommy 的帖子

Tommy,

十年人事几番新, 你近日定是得闲过人了. 回看从前的心态和感受, 不难发现我们是跟着孩子们一起成长吧! 快到暑假了, 孩子很快回来呢! 或是你会去看奥运会.............

annie

Tommy  自從大仔走左之後,真係得閑左,屋企都靜左好多,有時會諗返佢讀幼稚園時的得意野,所以想睇返當時的留言。暑假佢唔會返黎,我地都應該唔會去  發表於 12-6-14 21:47

孩子们年幼时对父母十分依赖和信任, 天真烂漫, 教我们如何不爱他.  还好你还有个小的让你操心, 回望孩子们的童年趣事, 不禁会心微笑呢! 时间过得真快.
快开发一些新業餘愛好, 否则好难跟孩子们与时並进呢!

回復 annie40 的帖子

annie,

呢個區係講使用意見,我唔知可唔可以同您傾閑計,係呢度我始終有少少童年陰影。

其實,大臣可以考慮設立場一個純吹水傾閑計的專區。「自由講場」題目太多人太多,而且題目係有特定議題,題目又未必啱,我好少去。呢度好多人仔大女大,沒有煩憂,只有太多的時間(annie40唔係話您呀),一個純吹水傾計的專區應該有市場,十年後再加設一個「銀髮專區」就更全面。

tommy

pppaaa   應該是個讚的公仔  發表於 12-8-1 12:14
pppaaa  :loveliness:  發表於 12-8-1 12:13

版主 醒目開學勳章

回復 Tommy 的帖子

BK有一區「志趣相投」,不分種類,就是讓一班志同道合的會員暢談。
‹ 上一主題|下一主題