用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 07/08~畢業生
樓主: glory
go

07/08~畢業生 [複製鏈接]

glory 發表於 12-5-10 16:47
要啦, 要啦, 青衣社區會堂最近收到資料19/5開始報名, 我估其他區, 其他機構既暑期活動都係呢段時間咁上下開 ...

我己經頻頻揾

glory 發表於 12-5-10 16:59
溱溱同禧仔都係相差幾年, 唔算好遠, 或者咁岩果日既活動唔岩禧仔..
同一日去旅行去兩個地點 (北區公園同錦 ...

glory
你講又好似係, 以前真係下午已經散 band
同埋之前好似冇包團, 而家佢地請本地導遊跟 老師都舒服d

禧媽媽 發表於 12-5-11 12:49
你簡直講出佢心聲
禧媽

笑鳥

禧媽媽 發表於 12-5-11 12:52
glory
係呀係呀.....由上年暑期開始, 明顯高左
亞樂而家幾高 ?

等我返去秤下佢先.....佢都好似係142cm咁上下高, 重量就32kg....奀支支~

禧媽媽 發表於 12-5-11 12:54
x 2 x 3

咁多相似地方.....d仔係咪多數都係咁既呢???

禧媽媽 發表於 12-5-11 12:55
glory
學校又幾好, 考一日停一日, 有得回下氣再作戰, 又可以多d時間温習
...

仲要測驗考試前一日無功課, 學校對佢地真好, 唔使趕完功課先溫習....
考試間有一日放假, 係我地呢d無人湊既家庭會麻煩d, 要放假返去溱佢....

禧媽媽 發表於 12-5-11 12:57
glory
你講開高度, 果日禮幼旅行, 食餐時見到 woon woon,
佢第一句就話 : 嘩...你囝咁高既, 我囡好似都係 ...

呀, 好耐無見woon woon媽...
我都覺阿仔今年明顯高, 上次夜晚約出黎食飯, anson同均均都一樣高左好多, 呢期我地班仔突然長高....

禧媽媽 發表於 12-5-11 12:58
glory
放監有咩做 ?

想趁未到暑假六月底七月前, 搵下有無學校假期想去澳門走一轉, 上年住過銀河好正, 有人造沙灘人造浪, 但要睇埋老公放唔放到假....

禧媽媽 發表於 12-5-11 13:01
我己經頻頻揾

咁搵到未jet~

禧媽媽 發表於 12-5-11 13:03
glory
你講又好似係, 以前真係下午已經散 band
同埋之前好似冇包團, 而家佢地請本地導遊跟 老師都舒 ...

禧媽,
咁又幾好喎, 本地一日團, 可以一日去玩多一個地方, 咁下晝係咪都包一餐lunch? 成班一齊玩足一日, 小朋友大人老師都好開心呀~

測埋聽日數學咁就完了下學期第二次測驗....又祈待六月既考試....

glory 發表於 12-5-14 16:30
等我返去秤下佢先.....佢都好似係142cm咁上下高, 重量就32kg....奀支支~ ...
喂...尋日同亞禧講開佢高度, 原來2月係144cm, 而家再高小小
其實32kg 係咪都唔算瘦, 正常啦

glory 發表於 12-5-14 16:32
咁多相似地方.....d仔係咪多數都係咁既呢???
gloyr亞樂唔敢講, 但我2個囝就一定好 naughty ;

glory 發表於 12-5-14 16:35
仲要測驗考試前一日無功課, 學校對佢地真好, 唔使趕完功課先溫習....
考試間有一日放假, 係我地呢 ...
呀....咁又係啵, 不過我記得亞樂 mamam 係咪住附近呀 ?

glory 發表於 12-5-14 16:37
呀, 好耐無見woon woon媽...
我都覺阿仔今年明顯高, 上次夜晚約出黎食飯, anson同均均都一樣高左 ...
我估準備發育

glory 發表於 12-5-14 16:41
想趁未到暑假六月底七月前, 搵下有無學校假期想去澳門走一轉, 上年住過銀河好正, 有人造沙灘人造浪, 但要 ...
你地d假, 羅下羅下真係好快冇晒 不過, 玩下都開心

glory 發表於 12-5-14 16:46
測埋聽日數學咁就完了下學期第二次測驗....又祈待六月既考試....
勤力果d, 而家己經準備定, 我地仲應付梗d平時默書咋

禧媽媽 發表於 12-5-15 14:08
喂...尋日同亞禧講開佢高度, 原來2月係144cm, 而家再高小小
其實32kg 係咪都唔算瘦, 正常啦 ...
禧媽,
相比起...可能禧仔高d, 望埋去樂仔就高高瘦瘦咁, 或者唔多食野唔長肉....

禧媽媽 發表於 12-5-15 14:12
呀....咁又係啵, 不過我記得亞樂 mamam 係咪住附近呀 ?

係呀, 麻麻住附近, 考試日會早放學, 同埋之間有一日放假, 樂樂過去果邊會比較悶, 一係就開電腦玩一係就睇電視, 呢兩樣我都唔想佢睇得/玩得太多, 所以寧願可以就自己放假...

禧媽媽 發表於 12-5-15 15:08
我估準備發育

今日同等校車既高年班媽咪傾開, 覺得男仔會突然標高, 女仔就慢慢長高~~
‹ 上一主題|下一主題