用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 07/08~畢業生
go

07/08~畢業生 [複製鏈接]

禧媽...
估唔到我地兩個咁長氣~~
講到比人關帖....
   0    0    0    0

灣仔循道早兩日send左個訊息黎, 今個月廿五日可以舊生報讀暑期託管, 快得很....

夏天校服有個好處, 朝早換校服都快d, 冬季要帶埋領帶鈕又要扣多d慢好多...

星期六同阿仔報多左個英文課程, 收到料....有d英文中學好重視英文, 有位老朋友好好, 提我有關乜鬼英文既野都同阿仔報, 好似英詩朗誦, 英文劍橋考試, 本來阿仔星期六, 日都好full, 但為左佢升中, 都試下同佢報埋劍橋課程, 好彩功課唔多, 佢上左一堂都好開心, 話可以繼續讀, 如果佢覺得太辛苦就讀兩個月算..

記得你上個帖話公司報稅 / 填報稅表好忙好忙, 加油呀~~

禧媽媽/Glory,

您地好!我囝囝而家喺禮賢讀賢K1, 聽啲同學仔媽媽講會有一位班主任跟上低班,請問是否真的?純粹想確認下。請指教!

glory 發表於 12-4-23 14:55
禧媽...
估唔到我地兩個咁長氣~~
講到比人關帖....

係囉, 真係

glory 發表於 12-4-23 14:58
灣仔循道早兩日send左個訊息黎, 今個月廿五日可以舊生報讀暑期託管, 快得很.... ...

glory
你都打算報架啦 我都揾緊, 不過又係你快之ma

glory 發表於 12-4-23 14:59
夏天校服有個好處, 朝早換校服都快d, 冬季要帶埋領帶鈕又要扣多d慢好多... ...

係呀係呀, 淨係褸都著小件

glory 發表於 12-4-23 15:03
星期六同阿仔報多左個英文課程, 收到料....有d英文中學好重視英文, 有位老朋友好好, 提我有關乜鬼英文既野 ...

係架, 為左第時升中學, 舖好條路, 做亞媽確實唸好多方法呢 好似要"反反掂"

而家係邊到返劍橋 ? 英國文化 ? 佢由邊個級開始 ? 亞樂咁叻你都唔洗擔心, 佢應付到, 最緊要佢開心

glory 發表於 12-4-23 15:06
記得你上個帖話公司報稅 / 填報稅表好忙好忙, 加油呀~~

哈....我快漏油啦

glory
我而家都為左亞禧英文好煩, 好似搞極都唔好, 每次只係合格多小小
有咩心得 ? 我發現佢唔多願記英文生字, 令到 comprehension.....
呢度簡直係重災. 而家唯有成日同佢講, 你要靠自已記, 我幫唔到你架

glory
仲有呀, 又成日同佢講, 你要同d老友記一齊升中學,
你就一定要比心機. 保持唔住, 個個升上中學部, 你就要去第2間學校架啦
佢咪聽完就算

glory
星期日唸住去錦田俱樂部, 摘士多啤梨, 點知冇晒, 最後改為摘番茄, 2個好開心,
不過可能我太晏去, d靚的被人摘晒. 不過我地都摘左2磅, 盛惠 $32 大元

maggiec88 發表於 12-4-24 10:55
禧媽媽/Glory,

您地好!我囝囝而家喺禮賢讀賢K1, 聽啲同學仔媽媽講會有一位班主任跟上低班,請問是否真的 ...

maggie
我囝今年讀 k.2 , 記得上年, 其中一個班主任會升上 k.2 , 所以應該機會大架.
你可以7月見家長時, 問下老師

再唸下, 記得5年前, 大囝都有一個班主任一齊升呢

Oh IC.  Thanks again 禧媽媽. I hope my son's 班主任 will 一齊升上K2 as she is very very nice!!!

maggiec88 發表於 12-4-24 14:47
Oh IC.  Thanks again 禧媽媽. I hope my son's 班主任 will 一齊升上K2 as she is very very nice!!!  ...

maggie
唔洗客氣!
其實每個老師都好好

禧媽媽,我個囝個班真係個個好,我朋友個囝嗰班有一個麻麻,有幾位媽媽都覺得佢一般

禧媽媽 發表於 12-4-24 12:13
係囉, 真係
Give me Five~~
‹ 上一主題|下一主題