用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 07/08~畢業生
樓主: glory
go

07/08~畢業生 [複製鏈接]

glory 發表於 15-1-8 09:49
禧媽,
我覺佢係懶多D囉, 有我係樹佢好倚懶
glory
其實而家個個都痴實亞媽, 唔想工作, 做隱閉青年, 我都好擔心架

glory 發表於 15-1-8 09:52
禧媽,
似乎唔係好吸到, 呢排考試, 今日考IH, 尋晚佢話溫完, 但比我抽問少少佢都答唔到
...
glory我地就知晒分數, 表績表23日派, 好彩將勤補拙之後, 都總自合部合格
但都要睇下成績表排位, 睇下佢係边度?

glory 發表於 15-1-8 09:56
禧媽,
考埋今次試先知, 升了中學好唔同, 靠佢自己, 比小學時又深了好多,
我就係唔覺佢辛苦先驚, 近兩個月 ...
glory
禧都冇咩功課, 懶左好多, 成日查住手机, 但好在成日dict, quiz....咁, 變左都要讀下, 唔係一次過就真係讀唔黎.

glory 發表於 15-1-8 10:01
唔似得小學考幾日就完, 要考到下星期四先收工
glory
亞樂今日考晒

禧媽媽 發表於 15-1-15 09:32
glory
香兒會因為轉聲唔可以續繼? 因為老牛聲?

禧媽媽,
係, 加上又縮班, 咁就被篩走
我覺佢可以返合唱係開心的, 又有群體生活, 家陣唯有過埋今年中一適應期, 看看來年有甚麼課外活動佢想再參加

禧媽媽 發表於 15-1-15 09:33
glory
其實而家個個都痴實亞媽, 唔想工作, 做隱閉青年, 我都好擔心架

禧媽,
社會上太多隱青, 有些是畢業後搵唔到工, 又無再繼續返學, 聽見到好驚~
希望可以建立多些活動, 等佢多社交活動, 將眼界放遠一些~

禧媽媽 發表於 15-1-15 09:37
glory我地就知晒分數, 表績表23日派, 好彩將勤補拙之後, 都總自合部合格
但都要睇下成績表排位,  ...

今日返學陸續派卷, 昨晚臨睡前樂都說擔心今日派卷, 現在先知驚

禧媽媽 發表於 15-1-15 09:39
glory
禧都冇咩功課, 懶左好多, 成日查住手机, 但好在成日dict, quiz....咁, 變左都要讀下, 唔係一次過就真 ...

禧媽,
放假期間, 樂溫習時又係成日掛住部手機, 比我鬧了不少次

禧媽媽 發表於 15-1-15 09:40
glory
亞樂今日考晒

禧媽,
今日開始知成績, 不過算啦, 中學第一次考試, 未符理想都要收貨, 希望佢下次有改進

禧媽媽 發表於 15-1-15 09:37
但都要睇下成績表排位,  ...

禧媽,
禧仔好叻, 中學考試不易, 可以全部合格可說是很好, 叻仔, 一定下了不少功夫

醒目開學勳章 王國長老

各位家長,

此主題回應數已超過二千,煩請開新主題繼續討論,待開新主題後本主題會被關閉,敬請留意!

版主
Miriam
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題