用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無會讀 Mei Foo Think (朗思)
go

有無會讀 Mei Foo Think (朗思) [複製鏈接]

Hi all,
This Sat is orientation day~~ anyone will join Mei Foo Think PN class?
   0    0    0    0

引用:Hi+all,This+Sat+is+orientation+day~~+any

原帖由 VRirgin 於 12-04-13 發表
Hi all,
This Sat is orientation day~~ anyone will join Mei Foo Think PN class?
明天下午?

回覆:有無會讀 Mei Foo Think (朗思)

I will attend briefing tomorrow
My twins will study Think  Pre n pm class

引用:Hi+all,This+Sat+is+orientation+day~~+any

回覆:fwan1213 的帖子

如think收了你小朋友Pre n class,自然有信通知你參加入學briefing

大家昨日下午有冇去聽think校長旳briefing呀?聽完覺得think好唔好呀?交流交流。

有呀!朗思很著重兩文三語的教學,而且功課不多,OK呀!

我囝囝on waiting list, 因我遲了報名,請問幾時交學費? 學校話要等到6月先call waiting

引用:我囝囝on+waiting+list,+因我遲了報名,請

原帖由 WhiteBerry 於 12-04-16 發表
我囝囝on waiting list, 因我遲了報名,請問幾時交學費? 學校話要等到6月先call waiting

...
5月7日交學費。

引用:有呀!朗思很著重兩文三語的教學,而且功課

原帖由 ccmak2009 於 12-04-15 發表
有呀!朗思很著重兩文三語的教學,而且功課不多,OK呀!
我覺得校長都幾推介全日班,另外校長話如想考私小/直資,廣東話要說得好,大家有冇其他意見呀。

回覆:winnietingting 的帖子

Thanks winnietingting! 等我5月中再打去問下先

聽完我有d担心,要幫自己小朋友揾定單一語言幼稚園去讀K1。

引用:聽完我有d担心,要幫自己小朋友揾定單一語

原帖由 cdleep 於 12-04-16 發表
聽完我有d担心,要幫自己小朋友揾定單一語言幼稚園去讀K1。
我覺得又唔洗驚。校長話只要家長配合,k1實收返的。一年最多1至2個唔收,無咁好彩,放心。

多謝你安慰。我唯由宜家都同小朋友講中文,英文得番姐姐一個講。希望減低小朋友對中英文混淆。

多謝你安慰。我唯由宜家都同小朋友講中文,英文得番姐姐一個講。希望減低小朋友對中英文混淆。

請問一日有多少時間教英文?

引用:請問一日有多少時間教英文? +

原帖由 amkchoi 於 12-04-16 發表
請問一日有多少時間教英文?
英文堂20分鐘加其他acitvity時段。校長講明2歲班首先要教好母語先。

‹ 上一主題|下一主題