用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 仲未有N 班offer 的 2010 細 B...
樓主: TigerB106
go

仲未有N 班offer 的 2010 細 B... [複製鏈接]

我報左7間~1間未IN, 英藝收左, 但我無比雜費呀, 我話下學期先返所以佢9月先收我書簿費, 我仲有時間可以7,8月打去D幼兒園問有無位多出黎比我地插班~

引用:請問各位,荃灣區/奧運站附近/青衣站附近

原帖由 tam_bb 於 12-03-16 發表
請問各位,荃灣區/奧運站附近/青衣站附近/九龍站附近,仲有邊間有位?

...
可以試吓奧運站浪澄灣的Greenfield綠茵,收好多插班細b架。不過唔平,但是英普班。

man_0702 發表於 12-3-19 23:33
我報左7間~1間未IN, 英藝收左, 但我無比雜費呀, 我話下學期先返所以佢9月先收我書簿費, 我仲有時間可以7,8 ...

咁英藝都幾好喎, 唔洗焗你比左書簿費先...

回覆:仲未有N 班offer 的 2010 細 B...

我仔仔都係2010年10月細b,至今都仲未有interview,打過去學校問,要等5,6月交埋大訂,睇下有冇位放出黎

原來10月已經當係細b, 咁我龍年10月b第日應該仲難搵學校!

今年龍B 真係好多呀, 唉…. D 學校可唔可開D班呀…  

我果個係 11月細 b, in 都未有得 in......

回覆:zoeyin 的帖子

我都係得1間in 1間有offer,就係方方啦。我比左留位費。不過都煩緊,屋企冇直接車去,校車又唔到。

英藝 & 方方有位??
How Much?

我女報左2間, 一間激活, 今個月月尾至有得IN(因為係細B, 佢收晒大B, 之後隔幾個月至再IN細B), 一間係元朗英藝, 收左, 2013年2月插班PM, 學費3千幾, 上下學期什費又各3千幾, 雖然貴, 但細B冇計, 幸好仲頂得住~ 希望個女會讀得到啦~
小小映像誌
老公, 你快樂所以我快樂~~ 好愛你哦~~ :oops:  
張家大少奶的美食日記

Is there anyone knows if any school still accept N1 apply? I live in Tsing Yi.

I have interviewed 2 school, but both unsuccessful....My son is 2010 Oct...

Very hard to find N1 for him...

回覆:仲未有N 班offer 的 2010 細 B...

I will give up greenfield (long beach) am class, you can try to apply this school.

回覆:lalawowo 的帖子

Thanks for reply

各位媽咪,我仔仔系09年12月細B。雖然已經過左找PN ge階段,都入黎分享下。

仔仔未夠1歲ge時候,我都有幫他報左幾間PN,但一間interview都無。結果,梗系無讀到PN la。當時都幾唔開心ga,但無辦法la,唯有等多年。而且好在我系ftm,自己湊B,甘都無所謂la。咪同仔仔報下pg lor.

上年11月,同仔仔去in左2間幼稚園K1。2間都系waiting,最後其中一間收左仔仔讀K1 PM(做細仔)。唔系好出名ge幼稚園,但對我黎講,已經好好la,唔使驚仔仔黎緊呢年無書讀丫ma!

我覺得年尾ge BB,就算滿2歲ge時候,無得讀pn,都唔系一件壞事。同他去返下pg,平時同他玩多d、講多d,其實都已經好好。好似我仔仔甘,他去到interview,都當系去返pg甘,唔緊張ge。

而且年尾ge bb,可以有得選擇做大B定細B,都幾好丫!考唔到K1,咪讀PN lor。考到K1,仲可以睇下跟唔跟到,跟唔到,仲可以repeat 1年,轉返做大B。都唔錯ga!

如果我係Ftm 我都唔介意比小朋友遲一年先入學, 學你話齋可以自己教or番下pg 咁, 唉.... 可惜我要番工, 小朋友係99照顧, 99仲要係講半喊淡廣東話 + 上海話, 99 當然係唔識教, 只但求佢小心照顧我小朋友, 唔好撞親跌親就算囉...

不過大b細b 真係好大分別, 佢地差幾個月d表現已經好唔同, 有時都擔心亞女番n 會跟唔到大B 進度, 其實都無得擔心, 因為跟本都未有學校收..

同埋PG 我都想盡量同亞女一齊上堂.. SO 只能夠SAT OR SUN 囉...

太子道同對衡道方方好似有 PM 班 wor, try try la
‹ 上一主題|下一主題