用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 合一堂小學谷嗎?
go

合一堂小學谷嗎? [複製鏈接]

學術成績, 校風如何?
   0    0    0    0
愛是恆久忍耐,又有恩慈;愛是不嫉妒;愛是不自誇,不張狂,不作不合宜的事,不求自己的益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不因不義而歡樂,卻與真理同歡樂;凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐。林前十三4-8

我都想知.........))))))))

回復 weiwai 的帖子

我見家姊囝讀得唔錯, 仲比少少錢 (幾佰蚊) 放學後留在學校, 學校請退休的老師回來教他們做好功課+溫習,至回家,校巴仲係加返少少送回家(第2轉) 幾咁好......

佢P3考MOVERS 13盾,無嘜點操過.

希望幫到妳地.

軒軒出世5.80磅, 滿月8.13磅, 2個月11磅, 3個月13磅,4個月15.5磅, 5個月18磅, 6個月19磅

thank you

fw9166 發表於 12-3-6 13:51
回復 weiwai 的帖子

我見家姊囝讀得唔錯, 仲比少少錢 (幾佰蚊) 放學後留在學校, 學校請退休的老師回來教他 ...

唔錯bor
愛是恆久忍耐,又有恩慈;愛是不嫉妒;愛是不自誇,不張狂,不作不合宜的事,不求自己的益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不因不義而歡樂,卻與真理同歡樂;凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐。林前十三4-8

weiwai 發表於 12-3-6 23:52
唔錯bor
校長好好人, 好有愛心.

回覆:HIN2003 的帖子

不知考中學的成績如何呢?大概有幾多成的學生可考到英中呢?

spysiub 發表於 12-3-7 12:17
不知考中學的成績如何呢?大概有幾多成的學生可考到英中呢?
不過升中成績就真係一般.
升中網系九龍城, 相比其他小學成績始終差小小.

校風呢

weiwai 發表於 12-3-10 00:57
校風呢
應該不錯.
現在囝囝讀 P.3, 當年跨區只叩門2間, 是合一堂 & 現時讀緊小學, 如果現時讀緊間小學唔收的話, 我想信我會比囝囝讀合一堂.
囝囝幼稚園時是在合一堂開升小家長會, (因幼稚園和合一堂都是基督教, 加上兩校關係良好). 我覺得校長各方面好為學生著想. 反之聽過一間名官校校長講座, 不停提及學校成績如何卓越, 音樂節又取了多少個獎項, 仲要學生係愉快學習. 當時我見其他家長非常雀躍信以為真.(但我一點都不想信, 哪有免費午餐/不勞而獲).

可否講講你囝囝現時讀緊邊間小學呀

weiwai 發表於 12-3-12 23:59
可否講講你囝囝現時讀緊邊間小學呀
我 pm 你.

HIN2003 發表於 12-3-13 10:04
我 pm 你.

thx            .
‹ 上一主題|下一主題