用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 可否介紹DAN doctor ?
go

可否介紹DAN doctor ? [複製鏈接]

小兒1 1/2 有自閉傾向,排緊期做assessment, 想搵DAN Dr考慮試生物醫學療法請問有冇介紹? 另外ABA 咁細年紀可以去邊間centre會收??PM [email protected]
thank you
   0    0    0    0

http://lovechildren.mysinablog.c ... p;articleId=1791854

thank you...i will check it

我幾年前睇過高醫生,浄係做test都要成萬蚊,你要有心理準備

其實如果係水銀中毒,做完TREATMENT 排毒係咪真係會好D 呢?有冇人試過呢?

回復 annaanna 的帖子

重金屬對小朋友的身體及發展有害無益,也會越積越多。

做treatment排毒是"生物療法"的其中一項,還要做其他test(例如食物敏感、腸痰、新陳代謝、營養...),才能了解小朋友的体質。

我仔做左"生物療法"差不多兩年(現9yrs),有多方面的進步,越來越正常。

請問你地睇邊個醫生,可否PM我, thank you!

回覆:myson727 的帖子

Can u PM me the info & contact as well? Million thanks

回復 myson727 的帖子

要做2年咁耐O架?你所指O既重金屬只係水銀嗎?其實唔係清左體內O既水銀就已經OK?OR 不停清都仲會有呢?
我聽日去睇醫生..... 想知多D 先去問野呀﹗THANKSSSSS

回復 annaanna 的帖子

我估個個小朋友情況不同,做的時間長短有不同,可能我仔情況比較差(二年前-即7yrs是弱能級言語能力)。
我仔除有水銀(超8倍)外,還有鉛(超6倍),還有食物敏感: 花生、蛋、牛奶,腸還有惡菌,新陳代謝缺B12, B6,營養方面奧米加6及氨基酸不足。

避免吸收重金屬,最好是減少接觸,食少D海產,飲蒸餾水或逆滲透過濾水。

回復 myson727 的帖子

THANKS~ 我聽日會去醫生度問下阿仔O既情況..... 我聽同事講,如果只係水銀,就食藥OK,但如果係鉛,就要打水排毒,時間長好多喎~

我仔做緊針灸,又飲中藥,係咪應該停左先呢?

排走重屬的方法一般都用 -- 螯合療法 - Chelation Therapy,方法好似有好多種 ,我仔食DMSA排毒(因我仔含藥丸OK)。

針灸我仔都做過14次(暑假期),開學停左,因來回時間都幾長下,但針灸+生物療法效果都幾好下,中藥未試過,但可能都要停,因中藥都有可能已受重金屬污染。

咁請問有d乜要驗,同埋驗呢樣嗰樣大概多少?咁除咗排毒,有冇試其他,例如GFCF ,食supplement, DAN Dr有冇教呢樣嘢?

好多中薬真係重金屬,如果真係排緊毒唔好食

回復 kicks_collector 的帖子

除重金屬外,還有:
- 腸內有無惡菌及腸痰 - 驗屎
- 食物敏感 - 驗血
- 新陳代謝 - 驗尿
- 脂方酸及氨基酸是否足夠 - 驗血

GFCF做生物療法必做,一開如就做,supplement就對應上述的test,缺甚麼,DAN doctor就給甚麼。

請問除咗高醫生,有冇其他介紹?同埋大家有冇高醫生電話? thank you

我想帶我仔仔去做test. 可以去邊一間做test?大概幾多錢?

FeiG 發表於 12-3-6 21:38
我幾年前睇過高醫生,浄係做test都要成萬蚊,你要有心理準備
can you PM me her contact and clinic address, I would like to ask ask. Thx.
‹ 上一主題|下一主題