用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣play group
go

荃灣play group [複製鏈接]

BB一歳半,有冇好嘅play group 介紹呀?最好近荃灣區。
   0    0    0    0

kidz and us , mr. dan

睇吓你想返咩PLAYGROUP, Bambini and Joyful 我個仔都番緊,返得好開心。

返緊Bambini

DCMaMe 發表於 11-12-9 15:41
睇吓你想返咩PLAYGROUP, Bambini and Joyful 我個仔都番緊,返得好開心。

係邊度架?有冇電話可以pm我,thx

Here is the links for your reference.
http://www.bambinirepublic.com/
http://www.joyfulenglish.com.hk/

karenbabe 發表於 11-12-9 10:50
kidz and us , mr. dan

100% Agree. My son loves him so much. 我個時係荃灣試堂試過幾間, 不過我個囝最like 呢間, 有間佢好唔鍾意, 勁喊(佢係一個除左肚餓外基本上係唔喊既小朋友)..開始上kids and us個幾堂唔係mr. Dan教, 不過佢都enjoy . 有次Dan 代堂, 阿囝全程行出去"chi" 住佢,,笑到見牙唔見眼...你可以試下先.

回復 jvcfamily 的帖子

係呀,我個仔都勁鍾意Mr. Dan, 之前上過Cheerful , 仔仔都唔太enjoy, 成日都唔留心, D姐姐好開心咁唱歌跳舞, 都無咩反應, (不過我唔覺得 Cheerful 好差, 只係唔適合阿仔唧, 因為其他小朋友都好enjoy的), 反而跟dan就好開心, 老師做咩就跟住做, 而且唔只阿仔一個鍾意mr. dan, 班裡面其他小朋友全部都鍾意mr. dan 的, 其實我覺得佢真係教的好好, 佢好識得吸引小朋友既注意力, 另外, 又可能佢個樣好nice 同cute, 所以我真係好推介佢

另外, 之前dan 請sick leave, Sofia 代課, 阿仔好明顯無咁留心, 不過我覺得Sofia都是很好的老師, 但比Dan, Sofia 對小朋友的禮儀方面會嚴格小小, (例如佢會要求小朋友接同比東西時要用雙手), 而DAN會自由D....

依家阿仔就快2歲, 想同佢轉TIGER班, 但又唔係DAN教, 所以我都考慮中......

回復 9625 的帖子

My kid attended playground (both small class and big class) before.  Quite good.  The small class is expensive.

多謝各位意見,我試咗Banbini同Kidz-n-us, 覺得Kidz-n-us 比較適合我的小朋友。會試多一兩間再做決定。
‹ 上一主題|下一主題