用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 將軍澳有咩好小學?
go

將軍澳有咩好小學? [複製鏈接]

我女出年要選校了,但我又咩都唔識,而且我仲有一個仔,所以我一定要好小心的幫他們選擇,請大家幫幫忙。謝謝!
   0    0    0    0
hello

我跟你的情況一模一樣~~

希望女兒可以跟兒子上同一所小學~~~

現在我心儀播道~ 但知道很難考~

很多人說將軍澳天主教ok, 但課程比較谷, 怕太辛苦

我就係怕我女讀太谷的學校唔得。想搵些活動教學,其實活動教學好唔好呢?
hello

播道,將循, 宣基,信義小學都ok的

相關論題

可參考下列連結

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2316183&extra=page%3D1

我都一樣好煩惱! 明年一樣要同囡囡選小學, 都唔知點選, 因為我有2個囡囡, 所以大囡要選好0的. 由於大囡係授軟唔硬, 做功課要叫, 最近好0的, 我開始教佢要自己攞功課出來做, 佢係比較活躍.

選律校都係個幾間...! 將軍澳天主教, 黃永樹, 將循, 馮晴, 天主教聖安德肋, 田家炳.
而直資, 陸慶濤, 播道

律校
1.將軍澳天主教 – 好谷, 我怕佢辛苦
2.天主教聖安德肋 – 又怕佢課程淺, 但此學校佢應該會讀得無0甘辛苦
3.黃永樹 – 又係谷, 但我知唔係0甘容易入讀
4.將循 – 因為是基督教

直資
1.陸慶濤 – 我喜歡, 但校舍細(不是主因), 當然是經濟是一個最重要問題

所以煩煩煩!
‹ 上一主題|下一主題