用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 播道/聖芳濟/陳守仁/聖保羅男校邊間好? ...
樓主: Seven@@
go

播道/聖芳濟/陳守仁/聖保羅男校邊間好? [複製鏈接]

回復 1# Ving 的帖子

This year, and live in KLN.

Although I know I already got their attention, the point is those who are in first/second batch waiting list have much higher chance than me.. I can say I'm zero in chance, because I'm even not in any batch at all.  At least I didn't blame at anyone, the result was already fixed.  I was just felt sad about those who had offer but now struggling on the distinct, that is ridiculous to me, people definitely have their right to make decision or selection if they have offers on hand, but they should have knew about the distinct is one of the consideration fact before they applied the school.

I think you have already shown your gratitude to them as you hand in six letters personally to the school just in two months time.

So do your children have other offer yet, and if not, I bless he has one very soon.

嘩!富戶啊!其實類似你呢 d 富戶可能為數不少,只是冇 post 上黎“分享”而已…難怪我等赤貧之家一個 offer 也沒有……

原帖由 Seven@@ 於 11-11-25 22:51 發表
播道/聖芳濟/陳守仁/聖保羅男校邊間好?
播道同聖保羅男校可直上中學,係咪會好D呢?

請多多指教!

媽媽才是孩子最重要的寶物, 不是學校........ Good Luck!
原帖由 abioole 於 11-11-29 11:05 發表
你知道嘛? 我真的很喜歡spb, 當我知道呀仔連第一round都failed咗時, 我真係好傷心, 但我沒有放棄, 我keep住寫信比校長, 每個星期都用食lunch既時間親自交去, 封封內容都唔同, 我亦註明我會搬屋如可以入讀.  到了第六 ...

兩年前大女個界, 有個女仔held 住DGJS, Coedu, CKY, 培喬, GT, TSL, SFA, Convent 到開學先肯放, 個個媽咪問佢會讀邊間都得到唔同答案!!!!!! 所以有人可能九月一日前都唔會放位的!
原帖由 橫風王道 於 11-11-29 12:51 發表
嘩!富戶啊!其實類似你呢 d 富戶可能為數不少,只是冇 post 上黎“分享”而已…難怪我等赤貧之家一個 offer 也沒有……

最奇怪係當我地D八卦媽咪估佢究竟會係選DG or coedu既時候, 竟然兩間都唔係!
原帖由 ilj 於 11-11-29 14:09 發表
始終咪又係讀得一間,又唔係一日可以返一間.霸咁多自己開心, 但好多人傷心痛心.日日茶飯不思半夜起身訓唔返,相信好多家長而家都係. 唔係唔比人考慮霸位,只係唔駛幾間咁多囉,地區/風格/教學方式應該一早知道 ...

原帖由 cmchang0927 於 11-11-29 13:51 發表
兩年前大女個界, 有個女仔held 住DGJS, Coedu, CKY, 培喬, GT, TSL, SFA, Convent 到開學先肯放, 個個媽咪問佢會讀邊間都得到唔同答案!!!!!! 所以有人可能九月一日前都唔會放位的!  ...
每年都會有這些自私的家長,咁樣損人又不利己,其實一開始都知想比咩學校小朋友入讀,5需要hold咁多如果真決定不下我覺得只會取2間最最最心儀作最後決擇。早d放位出嚟比有心人,學校又好做安排。

原帖由 cmchang0927 於 11-11-29 13:46 發表
媽媽才是孩子最重要的寶物, 不是學校........ Good Luck!

Hi Abioole,

cmchang0927 is right. You're such a dedicated mom that your son will succeed no matter which school he ends up studying at, even though he may study at a gov't school.

Other postings are also right. We should have had a priority tree before we applied for any schools. E.g. for me, LS>DBS>YW. Now I've failed the first two & am waiting for YW & other schools' results. I'm holding only 1 private school for backup. Actually, I even wanted to save this deposit. For that mom who held so many schools until 1 Sept., she must've wasted so much money to hold the seats. But even she's rich, she's not considerate.

回樓主, 我對男校知道不多. 不過聽口碑是st. paul boy's. 如果我是你的朋友, 我一定勸你搬屋. 小朋友上學少則6年, 上埋中學多則12年(haha, 我不知它的中學是不是都在港島) , 大人上班多用半小時甚至1小時不是什麼大不了的事, 對小朋友就完全不是同一回事. 所以我會建議你搬就小朋友返學.

(ps: 其實報多d, 到收先唸都係人之常情. 因為總不會咁腦定知道最心儀的是必收的)

I think what ppl feel uncomfortable is not the no. of schools that have been applied.  Before the applications are made, should have a "priority list" in the mind.  E.g. DG> Coedu> EC, etc, then once u have been accepted by the school that in a higher prioriy, the decision can just come up asap
原帖由 joeyxlma 於 11-11-29 17:01 發表
回樓主, 我對男校知道不多. 不過聽口碑是st. paul boy's. 如果我是你的朋友, 我一定勸你搬屋. 小朋友上學少則6年, 上埋中學多則12年(haha, 我不知它的中學是不是都在港島) , 大人上班多用半小時甚至1小時不是什麼大 ...

其實身為父母口口聲聲話愛錫兒女,問一下自己,連辦學理念都攪唔清*炒埋一碟,見成十間八間(更係啦 interview又唔係自己),到今時今日仲未醒

原帖由 cmchang0927 於 11-11-29 13:51 發表
兩年前大女個界, 有個女仔held 住DGJS, Coedu, CKY, 培喬, GT, TSL, SFA, Convent 到開學先肯放, 個個媽咪問佢...

會唔會係老作乍...Coed...培僑....TSL 都係直資, 有乜絕橋可以hold住三間直資~~~

原帖由 whl3868 於 11-11-30 00:41 發表

會唔會係老作乍...Coed...培僑....TSL 都係直資, 有乜絕橋可以hold住三間直資~~~

直資HOLD幾多都得架.

回復 36# 青青河邊草 的帖子

Thx...知多左~~~

搭訕 .... 甘 final 個囡仔揀左咩呢 ? 非 dg , 非 co-edu
係咩呢 ????  

原帖由 青青河邊草 於 11-11-30 00:43 發表

直資HOLD幾多都得架.

原帖由 cmchang0927 於 11-11-29 14:14 發表
最奇怪係當我地D八卦媽咪估佢究竟會係選DG or coedu既時候, 竟然兩間都唔係!  

i guess she chose CKY finally.

原帖由 Seven@@ 於 11-11-28 23:15 發表
其實4間都收咗,但家住KLN,聖保羅男校又會搬到好遠,所以唔知點選擇好。

俾仔仔考多幾間是可理解,因不能保證他一定能考到心儀的小學。但現在已有四間在手,希望你能盡快決定一間,然後放出其他學位給等候的小朋友!

以下一些意見給你考慮:
SPB - 地點在香港,有些小學星期六會有課外活動,可能無校車接送。如你不介意,便可選此校
SFA - 地點在九龍,這校是著重成績,如你和仔仔不怕谷想成績好,便可選此校
CSY - 直資和IB課程,如你想等6月大抽獎而IB又吾係你杯茶,不用考慮這間
播道 - 地點在將軍澳和直資,我對這校不太認識,應該不是很谷的學校吧

其實四間各有不同特式,樓主應該很容易㨂,不要浪費你自己的錢和hold住D學位,快快決定而後放出不要的學位吧!
‹ 上一主題|下一主題