用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫迦南,n班有冇人收到信?
樓主: Bear999
go

金巴倫迦南,n班有冇人收到信? [複製鏈接]

回復 18# cat8141210 的帖子

其實我已經有一間offer, 佢可以直升k1, 不過學費唔平, 所以諗住考下迦南.

不過無諗過迦南唔可以直升. 話雖下年一定會再考其他kg, 但而家的競爭咁大, 無個k1位做backup, 好危下.

回復 19# bobbili 的帖子

金巴倫道迦南, pn無得直升k1, 因為pn位多過k1位.

咁真係收咗都有排諗喎!

原帖由 大白豬 於 11-11-21 15:38 發表
其實我已經有一間offer, 佢可以直升k1, 不過學費唔平, 所以諗住考下迦南.

不過無諗過迦南唔可以直升. 話雖下年一定會再考其他kg, 但而家的競爭咁大, 無個k1位做backup, 好危下. ...

所以我咪話囉...
個個好似我地咁諗要BACKUP...
搵個BACKUP都真係要有先得架...
我朋友舊年同我講話...
比佢個女讀迦南係因為佢課程淺,
小朋友冇壓力...讀書開心...
同埋貪佢有K1直升唔洗煩...
不過呢D係舊年既事...
我唔覺得家下有呢支歌仔唱...

所以如果你有另一間OFFER你又覺得唔錯既...
我係你我就留左位先啦...
真係...乜都要睇定D先...
今日唔知聽日事...
舊年我朋友話讀迦南小朋友開心冇壓力...
但係今年我同個女去INTERVIEW果陣已經FEEL到成個考場好戰場FEEL...
所以...FORGET IT...

原帖由 bobbili 於 11-11-21 15:48 發表
咁真係收咗都有排諗喎!

所以...SO FAR我家下收到佢WAITING LIST...
我個心反而定左

窩打老道果陣,我IN 完唔係太鍾意,
所以佢WAITING我都無乜所謂。

原帖由 Lovely_Babybaby 於 11-11-21 16:11 發表
窩打老道果陣,我IN 完唔係太鍾意,
所以佢WAITING我都無乜所謂。

咦?
我同你相反喎...
IN完金巴倫道果間有少少唔開心囉...
因為我見兩個老師IN我小朋友果陣,
一個冇表情既係咁TICK分,
另一個考我小朋友既就冇咩笑容...
果陣係AM...
又沒可能因為攰啦我覺得...

窩打老道果陣..
.一個老師IN我小朋友,
係同一時間一個老師IN我同另一個小朋友,
佢問完我又走去問另一個小朋友同媽媽野,
只係係咁玩LEGO同埋最後送左隻公仔比我個小朋友...
我以為INTERVIEW冇金巴倫果間咁難就易入好多啦,
等我仲好有信心...
點知...WAITING...有D失望

回復 27# cat8141210 的帖子

我對窩打老道果間完全冇期望因等果位老師 in 完另一個小朋友後我囡已冇耐性了, 咁佢就用個玩具引我個女, 我女就因想要個玩具而發晒皮4, 結果佢都冇叫我女砌 lego 就叫我走得 la, 當然我女亦冇講 bye bye la, 冇拍 chair la, 但我收到信話 waiting list wor.

原帖由 bobbili 於 11-11-21 16:43 發表
我對窩打老道果間完全冇期望因等果位老師 in 完另一個小朋友後我囡已冇耐性了, 咁佢就用個玩具引我個女, 我女就因想要個玩具而發晒皮4, 結果佢都冇叫我女砌 lego 就叫我走得 la, 當然我女亦冇講 bye bye la, 冇拍 ch ...

咁咪即係人人都WAITING LIST囉...
我囡囡既表現幾好架...
一埋到枱就指住老師係咁"ER!!!ER!!!"...(呢PART我驚老師覺得佢冇禮貌)
佢都冇理到個老師同另一個小朋友傾計...
老師一開始就比LEGO佢玩...
因為我日日都有同囡囡玩LEGO既習慣,
所以我囡囡一收到份LEGO極速咁拿出黎砌...
但係佢D LEGO就真係有D舊...
砌到砌唔入...搞到砌左又跌落地...
我就成日要彎低身去執...

之後老師同我囡囡講野...
我囡囡又係答佢唔到...
我個女得果15個月點會識得答佢野呀...
咪識得EE哦哦咁囉...
但係就係咁搞老師隻錶= =(因為我囡囡對錶呀飾物呀好有興趣)
又係咁指住老師後面隻鴨鴨...
老師問呢隻咩黎架...
平時我囡囡唔會答都突然間答"鴨鴨"咁囉...

我唔知咁樣叫唔叫做表現好...
但我心目中一個15個月既BB黎講已經係好叻女...!

回復 24# cat8141210 的帖子

已經交左啦, 我囡囡又唔係大b, 呢個時勢, 唔敢唔交.

原帖由 大白豬 於 11-11-21 17:04 發表
已經交左啦, 我囡囡又唔係大b, 呢個時勢, 唔敢唔交.

我都係今早交左留位費啦~~
個心即刻定左好多~~

BTW,你交左果間九龍塘區KG?

原帖由 cat8141210 於 11-11-21 17:07 發表

我都係今早交左留位費啦~~
個心即刻定左好多~~

BTW,你交左果間九龍塘區KG?

係呀! 我住九龍塘附近,所以主力報九龍塘的kg.

迦南因為 k3 係全體返下晝班的, 同時上午班應該比下午班班數多啲, 所以上晝只得 n1-k2, 而下晝先係 n1-k3, 所以上下晝其實在校人數應該差不多的.

原帖由 大白豬 於 11-11-21 18:38 發表

係呀! 我住九龍塘附近,所以主力報九龍塘的kg.

係呀~~
我住鑽石山區架~~
不過明年應該會搬~~
因為我姑奶成日都同我講,
N班唔好報咁遠啦...
小朋友返學太遠會好辛苦架!

但係對我來說...
九龍塘區幼稚園算係中間位,
我就算搬去邊都係會去到既地方~
又唔會太遠...
所以都照報好幾間...

我老公覺得我報太多...
叫我"早D收手"...= =
本來都唔打算唔報SC...
但係呢幾日又真係手痕痕想報...
12月就有得DOWNLOAD表啦...
點算好呀...>.<

不過佢地N班好似係紅磡就有D唔方便了...
同埋我已經係另一間九龍塘既幼稚園留左位~~
所以我仲諗緊...

原帖由 chanwendy 於 11-11-22 10:55 發表
迦南因為 k3 係全體返下晝班的, 同時上午班應該比下午班班數多啲, 所以上晝只得 n1-k2, 而下晝先係 n1-k3, 所以上下晝其實在校人數應該差不多的.

雖然係咁...
但係一個上午/一個下午...
間幼稚園都有200人以上吧...?

回復 34# cat8141210 的帖子

其實我都報左好多間, 不過有左一個offer後就選擇性去interview. SC我都打算報, 我知機會微, 不過諗住去見識下.

原帖由 cat8141210 於 11-11-22 11:08 發表

雖然係咁...
但係一個上午/一個下午...
間幼稚園都有200人以上吧...?

我大女 k3, 細仔 n1, 我又覺得 ok 喎.  佢有前座同後座, 加埋都差不多三十個室.  同一時間在操場的人唔會好多, 所以我又唔覺得唔夠活動空間喎.

我仲未收到信, 不過都無壓力, 因為Interview果日呀女係咁喊, 最尾係我抱住佢, 佢喊住咁指eyes, nose, mouth, ears...

原帖由 大白豬 於 11-11-22 11:17 發表
其實我都報左好多間, 不過有左一個offer後就選擇性去interview. SC我都打算報, 我知機會微, 不過諗住去見識下.

SAME HERE,
我都係想見識下...
但我仲諗緊~~
因為紅磡真係有D唔方便...
知唔知SC PN既小朋友係咪100%可以入得返SC K1架?

原帖由 tc78 於 11-11-22 11:56 發表
我仲未收到信, 不過都無壓力, 因為Interview果日呀女係咁喊, 最尾係我抱住佢, 佢喊住咁指eyes, nose, mouth, ears...

我諗又唔一定唔得既...
你又未收到信...
同埋我發現...
好似有OFFER既小朋友收到信既日期係慢D架...
你睇BK既媽媽...
有OFFER既小朋友係遲一步先收到信...
祝你好運啦~~
‹ 上一主題|下一主題