用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫迦南,n班有冇人收到信?
go

金巴倫迦南,n班有冇人收到信? [複製鏈接]

好,心急呢!
   0    0    0    0

未收到, 我都好心急, 應該今個week 會收到, 等到頸都長埋!

原帖由 Bear999 於 11-11-21 12:03 發表
好,心急呢!

28-30/11會收到.

今星期尾收到

你哋有冇interview 窩打老道,結果如何,我未收呀

原帖由 cclemon2009 於 11-11-21 12:17 發表
你哋有冇interview 窩打老道,結果如何,我未收呀

我收到窩打老道waiting list,
仲有間九龍塘未收到...
你咁耐都仲未收到~~
可能你會有好消息都未定呢~~

我見窩打老道果間都要我waiting list...
咁我相信九龍塘果間我都可以唔洗等,
都係唔得既多...
所以今朝我已經去左有offer果間幼稚園留左位啦~~

窩果間係全日加嘛, 唔知邊間多人報d呢, 我報左金果間, 但未收到信

原帖由 shevachevy 於 11-11-21 12:24 發表
窩果間係全日加嘛, 唔知邊間多人報d呢, 我報左金果間, 但未收到信

我諗金果間多人報D...因為INTERVIEW果陣我兩間都有去,同一日,一個上午,一個下午,金果間多人得好驚嚇

窩打老道有上午班和全曰班架
我兩間都有interview. 兩間都多人,不過窩打老道好似合共只收80人左右,而金巴倫道收468人,應該易啲。
窩打老道面試當曰個個人都話易架,都吾知靠乜比分呢?

我打電話問左啦, 佢地pn收460人, 呢個星期出result, 如果28/11前仲未收到信, 可以打電話去問.

雖然個campus好大, 但係pn都460人, 我當上下午班各230人加埋k1-k3學生, 會唔會好逼?

我唔記得問佢地k1有幾多學生, 不過我諗無460個位掛, 咁佢咪"西"走好多人? 又或者佢預計半成學生讀完pn會走呢?

原帖由 cclemon2009 於 11-11-21 13:25 發表
窩打老道有上午班和全曰班架
我兩間都有interview. 兩間都多人,不過窩打老道好似合共只收80人左右,而金巴倫道收468人,應該易啲。
窩打老道面試當曰個個人都話易架,都吾知靠乜比分呢? ...

下?窩打老道只收80人咋原來...?
相反金巴倫道果間收468人咁多...
會唔會多人左DD?
咁多小朋友同一間幼稚園,
活動空間還夠嗎?

其實好多人(包括我)都係想讀一年pn然後轉心儀k班幼稚園,轉走係好事。但希望今年有一間九龍塘kg可直升k班作明年back up呀
所以都仍要擔心一年有多,過咗今次,仍要面對下年,有排驚。

原帖由 大白豬 於 11-11-21 13:42 發表
我打電話問左啦, 佢地pn收460人, 呢個星期出result, 如果28/11前仲未收到信, 可以打電話去問.

雖然個campus好大, 但係pn都460人, 我當上下午班各230人加埋k1-k3學生, 會唔會好逼?

我唔記得問佢地k1有幾多學生, 不 ...

我都有同一個問題,
就係N班已經有460人...咁真係勁多人喎...
加埋K1-K3,真係諗唔到一個小朋友有幾多活動空間...
有冇話大約星期幾會收到信?星期頭定星期尾呢?
謝謝~

原帖由 cclemon2009 於 11-11-21 13:56 發表
其實好多人(包括我)都係想讀一年pn然後轉心儀k班幼稚園,轉走係好事。但希望今年有一間九龍塘kg可直升k班作明年back up呀
所以都仍要擔心一年有多,過咗今次,仍要面對下年,有排驚。 ...

九龍塘都有好多間幼稚園係可以保證直升吧?
定迦南已經係其中一間?
因為我打電話問迦南果陣,
佢答得我好模稜兩可,
我問佢有冇K1插班(因為當時擔心N班佢唔收我囡囡),
結果佢答我:
K1唔收插班生架啦我地,
因為N班小朋友會升上去K班,
咁我問佢,
咁N班即係一定上得返K班?
佢答我:
事乎K班果年多唔多人轉走...
可能夠位可能又唔夠位,
都仲未知,
但總之就沒有K1插班生啦...

而我朋友個女係入面讀緊N班,
話唔知園方已經出左通告家話口頭係班上講左,
下年冇K1插班係事實,
因為自己N班都唔知夠唔夠位上...
就係咁...
所以呢樣野都足夠令現在/將會入呢間幼稚園既家長同小朋友有排驚...
為免擔驚受怕,
我已經比左另一間九龍塘幼稚園既留位費,
就算比我等到金巴倫道迦南有OFFER,
我都要諗過先...
因為聽講佢地程度淺喎...
唉...真係唔知...

Interview 果陣都講明N1唔會直升K1架,
因為N1比K1 係多成倍人架.

回復 13# cat8141210 的帖子

無講頭定尾, 只係講呢個星期內.
不過佢收460人真係有d誇張. 如果佢地收左囡囡, 再問下佢地一班有幾多人, 同埋直升的問題.

原帖由 Lovely_Babybaby 於 11-11-21 14:39 發表
Interview 果陣都講明N1唔會直升K1架,
因為N1比K1 係多成倍人架.

我就係好似聽到佢咁講...
所以九龍塘區有另一間OFFER...
我已經去左比錢留位...
因為迦南令我好驚

原帖由 大白豬 於 11-11-21 14:47 發表
無講頭定尾, 只係講呢個星期內.
不過佢收460人真係有d誇張. 如果佢地收左囡囡, 再問下佢地一班有幾多人, 同埋直升的問題.

有冇得直升真係好睇彩數...
因為大家都知道小朋友一年比一年多...
大家都係度搵緊個"水泡"...
可能一班家長既心態係...
K1搵唔到其他再勁D既幼稚園就留返係度讀K1啦...
跟住個個都留...
咪會有"冇位"要踢小朋友走既情況出現??
我愈諗愈驚...
都係搵定一間穩定既九龍塘幼稚園留位...
但唔會係迦南囉...
呢個香港實在太多UNEXPECTED...

同埋我係好CONCERN佢地一班有幾多人...
SO FAR一班有15人以上已經好多...
如果任何一個小朋友照顧唔黎就唔好啦...係咪?

邊間 N班收4xx, 但冇 k1 ya?  我撹到好亂 tim.

原帖由 bobbili 於 11-11-21 15:25 發表
邊間 N班收4xx, 但冇 k1 ya?  我撹到好亂 tim.

唔係呀...
係九龍塘迦南收460人入N班...
但係升K1果陣沒有460個位咁多呀...
‹ 上一主題|下一主題