用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫迦南,n班有冇人收到信?
樓主: Bear999
go

金巴倫迦南,n班有冇人收到信? [複製鏈接]

My girl got am offer in Cumberland Rd. April 2010 BB. Daddy is a English teacher and he was the one going inside to interview and I am(writing as) a housewife. I just applied Creative (Kln Tong) and Cannan ( Cumberland Rd). I'm too lazy to apply more :-p
I was living in Lai Chi Kok which is not much choice around that place but now I just moved to TKO
I was too late to apply TKO kindergarten end of Oct.
I would prefer TKO greenfield or greenview rather than Kln Tong(far).
But, now I think I will pay the register fee.

原帖由 Lovely_Babybaby 於 11-11-24 17:00 發表
除左揀小朋友,好多都揀家長,
唔係點解有D學校要填職位,入息.
亦有些學校要填問卷,
問你點解揀佢學校,你希望小朋友學到D乜,
你認為如何加強家校溝通等.
所以IN 都要睇下家長同學校既理念係咪一致.
不過都係果句,得十 ...

咁我又覺得IN果陣雖然得10幾分鐘...
但係睇唔通小朋友適合啫...
老師同大人傾計果陣就會易決定收唔收呢個小朋友架啦...
因為老師只要同大人傾幾句就起到個家長既底...

咁你係咪會報紅磡果個呀?

原帖由 cat8141210 於 11-11-24 15:56 發表

好...
等我今晚回家用呢個INFO說服下我老公報LH先...= =

喂..CAT媽...我都有報呢間呀..遲啲係咪又可以成班媽咪一齊傾下呢下啲野呢 ?.因為我見好少有人講九龍靈糧..
.嘻嘻~~

原帖由 cat8141210 於 11-11-24 16:37 發表

遠??
你住邊先...?
九龍城喎...
一D都唔遠...
不過唔係九龍塘區之嗎...
我自己覺得值得IN架...
佢仲未截止架...
你要報就要快手啦~
30/11截止架啦!

我報咗la, 我就係果日去交表先發現佢好唔就腳, 所以係到心大心細.  我真係冇 expect 間學校係幢咁嘅building入面.  工

我住大角咀, 最衰心儀果間要 3月先 in.

原帖由 cat8141210 於 11-11-24 08:37 發表

遠??
你住邊先...?
九龍城喎...
一D都唔遠...
不過唔係九龍塘區之嗎...
我自己覺得值得IN架...
佢仲未截止架...
你要報就要快手啦~
30/11截止架啦!

話 時話, 我果日 in完眼尾苗到個 MISS tick 左 '接受' 嫁, 但收到封信係 waiting wor, 我完本都唔記得呢樣嘢 啦, 依家睇睇下大家嘅留言又醒起.

你指迦南接?咁都睇到?

其實我唸唸又唸會唔會同早交表早n有好處呢?因為我比較遲交

uote]原帖由 bobbili 於 11-11-24 23:18 發表
話 時話, 我果日 in完眼尾苗到個 MISS tick 左 '接受' 嫁, 但收到封信係 waiting wor, 我完本都唔記得呢樣嘢 啦, 依家睇睇下大家嘅留言又醒起. [/quote]

another 迦南,  'L'字形咁坐嘅.

咁我又真係最早交 form 果間收 wor (around 11am), 但同第二間相差大約 1 hr 咁 lor.

原帖由 virginbaby 於 11-11-24 15:40 發表
你指迦南接?咁都睇到?

其實我唸唸又唸會唔會同早交表早n有好處呢?因為我比較遲交

uote]原帖由 bobbili 於 11-11-24 23:18 發表
話 時話, 我果日 in完眼尾苗到個 ...

上年因為同一日交兩間迦南表, 我早上10時交左藍田, 排到我屎屎下. 所以食完晏先去九龍塘交.
去到九龍塘, 直入唔使排, 因為已經一點幾, 人人都交晒.
但反而輕鬆.
我個面試號碼唔係前, 亦唔係早交.
兩間都收am, 我諗同早唔早交冇關係嘅.

will u pick this school then?

原帖由 tsangnamnam 於 11-11-25 11:55 發表
上年因為同一日交兩間迦南表, 我早上10時交左藍田, 排到我屎屎下. 所以食完晏先去九龍塘交.
去到九龍塘, 直入唔使排, 因為已經一點幾, 人人都交晒.
但反而輕鬆.
我個面試號碼唔係前, 亦唔係早交.
兩間都收am, 我諗 ...

原帖由 bonbon1106 於 11-11-25 13:58 發表
will u pick this school then?

我係上年嘅candidate...我地最後去左另一間.
藍田一開始已冇交留位, 因為交左九龍塘.
但5月另一間收左所以又冇交九龍塘大訂呀~

不過, 個面試過程中, 兩間迦南我都幾中意架.
但我又唔係用家囉... 所以comment 唔到啲咩, 唔好見怪.

原帖由 v_vcsl 於 11-11-23 19:23 發表

我冇去,係我屋企人帶我個女去,聽我屋企人講佢唔係100%做到0的task,只係做到好少,我估可能老師鍾意佢坐得定卦,我都好surprise佢收我個女。

咁實情都唔係IN得好差啫, 你無親自去, 實際情況都唔算太清楚.

我朋友個女都算斯文,
金巴倫同窩打老道都收呀.
佢JOIN 左迦南PG 3 個月.
‹ 上一主題|下一主題