用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 美孚朗思(THINK)有沒有家長可以比D評語
go

美孚朗思(THINK)有沒有家長可以比D評語 [複製鏈接]

美孚朗思(THINK)有沒有家長可以比D評語?
英普班,正考慮中,請比些意見。
謝謝
   0    0    0    0

so far so good la
but why u not choose Kowloon KG

我小朋友都係mf think選緊N班,so far番學都好開心,老師都好好人同關心小朋友。之前唔幫佢apply kln branch係因為覺得近屋企小朋友番學會舒服d,到宜家都覺得咁樣做係啱,因為見佢放學都好眼訓,近屋企就可以早d番屋企休息,唔駛再花時間搭車。其實think教language係幾好,不過就緊係唔夠九龍塘名校咁受歡迎囉!

我仔都讀緊美孚N班, 佢讀得好開心.日日返0黎唱歌仔比我地聽..學校又會定期放佢地上堂的VIDEO上網頁!!

返左學..講野少左星球話..英文中文都講好左..當然都仲係夾左火星文係入面..

我仔仔都係讀緊n班, 番學好開心,連放學o向校車都唱唔停ga! 老師好好, 有經驗!

同意上層話小左外星話, 廣東話進步左!表達得好左好多~!!! 不過唔知係咪同學校有關O既...HAHAHA

呀囡都讀緊n班.  上年interview時感覺學校老師好似好cool感, 都驚返學唔知會唔會一樣好cool.
唔知係咪呀囡個班主任好有經驗, 我個囡真係超鍾意佢.  
因為呀囡平時廣東話都講得好好, 所以要讀到k班先知夠竟其它語言係咪都學得好.  聽其他家長話唔錯, 不過都要呀囡讀左, 我先可以肯定.

回復 3# fatty64 的帖子

好開心自己無選錯.老師真係有HEART的,同埋佢返得好開心.日日都會乖乖拎書包落街等校車..所以我覺得學校一定對小朋友好好

岩岩收到K1通知,我都決定比佢繼續讀!

回復 8# bubucatcat 的帖子

My son is from car A! He is in LN

回復 9# tomobibi 的帖子

收到信啦?定係手冊有?因為我不在香港呢!

恭喜
找到一間小朋友喜愛,而質素亦好既學校。

回復 2# mimi005 的帖子

因返學比較近,而且我有報其他KLN TONG既學校。

回復 4# fatty64 的帖子

星期五放左一封信係透明袋仔入面啊.你叫屋企人開0黎睇下有無信,如果無就打返學校問一下 ^_^

交留位費的DEADLINE係11月30日啊!
快D叫屋企人留意下啦=]

oic
gum try kowloon tong ge KG first la
Mei foo think ,maybe change
以前係吾好 ga, 老師冇 heart ga, coz my friend ge kid有語言" 池援 "
個 teacher 完全冇 heart, 后來女也 仔仔去左佳寶插班

唔知出年加幾錢學費?!

回復 2# mimi005 的帖子

學費
http://www.think.edu.hk/tisk/chi/kg/kg_admission.php

請真九龍塘叫名校, 有時村校的老師都好有heart的..
‹ 上一主題|下一主題