用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培基小學 有無小朋友投訴午餐好難食?
go

有無小朋友投訴午餐好難食? [複製鏈接]

今年呀仔已經小四,之前三年都係係學校叫飯,但今年轉左新5餐呢間訂餐之後,便主動要求我送飯俾佢食..佢話今年呢間D飯好難食(所以11月開始改左家長送飯)...其他家長有無咁既情況?D小朋友有無覺得唔好食?
   0    0    0    0

我聽過幾個高年級家長講小朋友投訴今年飯商好難食, 現改自行帶飯, 而我問過囡囡(小一)和幾位同級同學無投訴喎反而讚好食.

簽名被屏蔽

我個女日日食C餐, 佢話淨係C餐好味喎!
有紙同膠... 等我叫個女留意下先!

高年級的同學試過有頭髮, 另試過係一堆菜下面有一把鹽.
上星期有一日, 我做義工順便帶飯比阿囡, 但又唔記得取消個飯, 結果我攞咗返屋企食.  個雞柳炒麵得一條2cm的雞柳同埋2粒細過一毫子的雞粒, 同食淨麵分別唔大, 都幾過份.  我個friend話遲d會同校長反映.

原帖由 貝拉 於 11-11-3 11:10 發表
高年級的同學試過有頭髮, 另試過係一堆菜下面有一把鹽.
上星期有一日, 我做義工順便帶飯比阿囡, 但又唔記得取消個飯, 結果我攞咗返屋企食.  個雞柳炒麵得一條2cm的雞柳同埋2粒細過一毫子的雞粒, 同食淨麵分別唔大,  ...

嘉理子: 我都有聽聞過, 但唔知真定假.
貝拉 : 聽你講如果係事實飯商真係好有問題喎.

我個女係一年級學生, 佢話d飯好好食喎! 不過, 佢同我講話想我煮飯斜佢帶喎

我聽過高班家長話呢間唔好,
但阿仔小一,無食過以前既,
佢覺得好食。

但如果有紙有膠就真係離譜,
如果好似食淨面,又係離譜。
My child, you hold the whole of my heart in your small hands. 歡迎來看 ^^ 給恩浩的情書 ^^

阿仔小一, 佢話都可以啦, 但又不下一次要求"家人送飯"............我都唔知即係好食定唔好食

我見將餐單係三至六年級,所以一至二年級的餐單係同三至六年級唔同既..咁一至二年級應該好食D掛...
雖然家人送飯,呀仔食得好開心,同食晒..(以前學校飯係食少少,回來要吃包,現在回來不需要吃東西了)不過日日咁送,真係好辛苦,間學校太偏,坐車又貴,行去又辛苦,我地無工人,咩都要自己做,不過見送飯時,全部都係D工人姐姐,感覺自己好異類...HAHAHA

今天, 我送飯比阿囡, 但又唔記得9點半前取消, 所以帶咗盒飯返屋企食(A餐-茄汁豆甘筍肉粒紅米飯).  我啱啱食完, 今次盒飯都幾好食, 大概有10粒肉粒(合理份量),  同埋個餐盒由兩格改為三格, 即汁連肉, 菜同飯分開, 好食好多, 有改善.

另外, 聽聞高年級昨天試食, 有高年級的學生話今次d飯好食.
我相信飯商接獲好多投訴後, 漸漸有改善.

仔仔讀小一, 都係食 order 的午餐, 想請問原來九點半前打電話可取消午餐? 那我是否打去供應商? 謝.

係呀! 9點半前打去飯商度話退餐就得架啦! 要講邊間學校,  班別,  號數, 名字同留底電話就得.   飯錢兩個月後先扣數.

明白了, 謝謝!

取消了那天, 我照平時"家人送飯"那樣就可以了?

取消了那天, 我照平時"家人送飯"那樣就可以了? 是的.

有....但因為冇時間送飯俾佢...唯有照食

我家姐妹妹是讀小一的. 我只知有幾次小朋友帶回來的生果是發"毛" 及爛的. 巳跟老師投訴, 希望有改善,
‹ 上一主題|下一主題