用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到 YORK 取錄信, 上午國際班
樓主: 萬樂豬
go

收到 YORK 取錄信, 上午國際班 [複製鏈接]

咦, 你收到封解釋信呀 ??
我無既.........不過算啦,....都梗局啦.....睇唔睇都無用......嗚....><

原帖由 wincat 於 11-10-28 14:06 發表
雙語班=主流班
封信好長,大約話over 3000 application ,仲要係好早就申請,只有最好表現的10% 先入到國際班。。

醒目開學勳章

係呀,封explain letters 仲要一中一英。

萬樂豬

我嘜到冇補呀,N1還是輕輕鬆鬆,我只是參加一D做運動既PLAYGROUP。

原帖由 萬樂豬 於 11-10-28 17:43 發表
fishballbaby :

哈哈...無錯......我問佢眼耳口鼻用途...一句就話 "唔知道 " 走左去......可能我比左無形壓力佢啦.........而家唔敢再問佢任何問題...

算啦....有 york 收, 其他得就得, 唔得就算.........唉.....
...

終於收到了...主流班下午....

in完大約幾耐先收到信架?好心急呀!!

原帖由 otin 於 11-11-4 19:11 發表
in完大約幾耐先收到信架?好心急呀!!

3 weeks

放出来的國際班位咁小係因為本身的國際班pN生大部份會直升上國際k1!
但係到現在學校仲未発信叫pN生選擇讀主流定國際!
如有心讀的、可再寫信去要求轉國際班、看下最後有無位放返出来!

我有 3 個朋友都收到了.....一個國際班, 2 個主流

各位 york 之家長,唔好意思,我想問YORK K1 雙語班同國際班之分別....

1)囡囡申請今年K1 插班收咗A.M.班,我原本申請國際班但依傢收咗雙語班,想問書本,課程內容,進度有咩分別?
2)咁下年升K2 是否都只係升雙語班?
3)其實如果讀住黎等轉國際班,如果有位,是否都要睇小朋友之學習能力,英語能力好好才可轉?
4)聽講K2才可參加多元智能班的,那如果K2都是讀雙語班,
是否可報讀呢?
5)劍橋英文是否K2 才可報?我知多元智能班已包,但萬一報唔到多元班,是否可散報呢(在校內)?
6)讀雙語班是否= 主流班?
7)讀雙語班的英文水平,程度都是較其他學校的高嗎?
8) k1 雙語班會係新定舊校舍返學呢?

希望有仔女讀緊YORK 之家長代為解答,謝謝!
‹ 上一主題|下一主題